Minä, Me, Steve Moses!

KHL / Raportti
Steve Mosesille ei löydy pysäyttäjää.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit jatkoi hyviä otteitaan perjantai-iltana, kun kazakstanilainen Barys Astana kaatui maalein 4-2. Ottelun sankari oli jälleen kerran Steve Moses, jonka suvereenit peliesitykset ratkaisivat ottelun Jokereille.

Areenan yli kymmentuhatpäinen yleisö sai perjantaihinsa viihdettä koko rahalla, kun KHL:n laatuseuroihin lukeutuva Barys Astana vieraili kaupungissa. Barysin pelaajien mukaan ainakin osa otsikoihin nousseista palkkarästeistä on kuitattu, eivätkä taloushuolet näkyneet millään tapaa joukkueen esityksissä.

Tiiviisti puolustanut Jokerit sulki kuitenkin Barysin pois maalintekosektorilta, joka helpotti 21 kertaa kiekon eteen ehtineen Henrik Karlssonin työpäivää.

Barys-valmentaja Andrei Nazarov tiivisti ottelun kuvan hyvin, ja nosti Jokereiden esitystä jalustalle.

− Pelasimme hyvän pelin, mutta Jokerit oli vielä parempi ja neutraloi ykkösketjumme tehokkaasti, Nazarov tiivisti.

Usein kivikasvoisella Erkka Westerlundillakin oli vaikeuksia peitellä tyytyväisyyttään joukkueensa suorituksiin.

− Vastustajan valmentaja jo kertoikin paljon. Olimme hyvin valmistautuneita ja tiesimme kyllä, että voi tulla vaikeata heidän kärkimiestensä kanssa.

− Otimme vieläkin liikaa jäähyjä, mutta onneksi alivoima oli hyvää ja puolustimme muutenkin tiiviisti, Westerlund kuvaili.

Vahvasta esityksestä huolimatta Jokerit antoi jälleen kerran vieraille yhden maalin eteen, kun tehopuolustaja Kevin Dallman iski vieraat avauserässä 0-1-johtoon. 

Kuka Hagman?

Jokerit nousi tuttuun tyyliinsä mukaan peliin tasoittamalla ylivoimalla.

Ottamatta mitään pois kentän muilta pelaajilta, yksi erottui tänäänkin edukseen. Hän oli kahdessa viimeisessä ottelussa seitsemän, ja viimeisessä viidessä ottelussa 12 tehopistettä kirjauttanut Steve Moses.

Mosesin perjantain saldoksi kirjattiin kaksi maalia ja syöttöpiste ottelun 1-1-lukemiin tasoittaneeseen ylivoimamaaliin. Jokereiden ylivoimaa pyörittävä Moses yritti sinnikkäästi kiekkoa neliön keskelle, ja löysikin muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen Petr Koukalin, jolla oli helppo työ iskeä kiekko ohi hyvin torjuneen slovakkivahti Jan Lacon.

Pyhä-Steve iski itse ensimmäisen kerran toisen erän loppupuoliskolla. Ensin Karlsson torjui Jokereiden maalilla vaikean ohjurikiekon, ja vain sekunteja myöhemmin tutut miehet iskivät toisessa päässä. Molemmat Mosesin maalit syöttänyt Linus Omark tarjoili, ja vauhdilla kohti maalia liukunut Moses ohjasi kovan syötön Barysin maaliin.

Illan toisen osuman Moses niittasi kolmannessa erässä, jälleen ylivoimalla. Terävä rannelaukaus Lacon kilpikäden puolelta takanurkkaan, ja ottelu oli ratkeamassa Jokereille lukemin 3-1.

Maalien lisäksi Moses hankki vastustajalle myös kaksi jäähyä, joten jenkkilaiturin suoritus oli kaikkinensa virheetön. Kukaan katsomossa ei enää muistanut, kuka on Niklas Hagman.

Ossi Väänänen pohti Mosesin menestyksen syyksi kovaa halua tehdä maaleja.

− Hän on synnynnäinen maalintekijä, jolla on tällä hetkellä valtava halu tehdä maaleja. Ketjun yhteispeli toimii myös hyvin, ja hän nauttii pelaamisestaan.

Jokerit pysäytti tehomiehet

On helppo ymmärtää, miksi Barysin pohjoisamerikkalaisilla tehomiehillä Dustin Boydilla, Brandon Bochenskilla ja Nigel Dawesilla on kasassa jo yli 20 tehopistettä kullakin. He ovat todella taitavia ja vaarallisia. Todelliset maalipaikat olivat perjantai-iltana vähissä, mutta Barysin tehonyrkki rankaisi virheistä armotta.

Väänänen katseli aitiopaikalta, kun Boyd toi Barysin jo maalin päähän kolmannen erän loppupuoliskolla.

− Siinä tötöilin itse, ja siitä rankaisivat kyllä heti, mutta onneksi taisteltiin loppu, Väänänen kertoi.

Eetu Pöysti iski ottelun loppulukemat 4-2 tyhjään maaliin 10 sekuntia ennen päätössummeria.

Jokereiden pelit jatkuvat sunnuntaina Helsingissä, kun vastustajaksi asettuu korkeatasoinen Salavat Julajev Ufan joukkue, jota tähdittävät suomalaishyökkääjät Teemu Hartikainen ja Antti Pihlström sekä puolustaja Ilkka Heikkinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle