Jokereiden räväkkä alku tyrmäsi Avangardin

KHL / Raportti
Ryan Zapolski torjui jo kauden kahdeksannen nollapelinsä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit palasi tappio-ottelun jälkeen kaukaloon hurjana, kun joukkue iski Avangard Omskin verkkoon kaksi maalia 98 sekunnissa. Jokerit piti koko ottelun ajan vieraat pois maalipaikoilta ehjällä pelillään ja otti ansaitun 3-0-voiton.

Jokereiden teemana keskiviikon otteluun oli terävä paluu kaukaloon HK Sotšille kärsityn tappion jälkeen. Suunnitelma toimi täydellisesti, kun isännät laukoivat Avangardin maalivahdin vaihtoon heti avausminuuteilla.
Ensitahdit löi kapteeni Peter Regin, jonka viivakuti muutti onnekkaasti suuntaa venäläispuolustajasta ja painui verkkoon. Lisää löylyä löi Jokereiden neloskenttä, kun Antti Pihlström ja Marko Anttila sommittelivat kauniin osuman.

Isäntien vyöry ei loppunut tähänkään, vaikka vieraat yrittivät katkaista Jokereiden painetta maalivahtia vaihtamalla. Edellisestä maalista oli mennyt vai puolisen minuuttia, kun Jokereiden maalitilannetta kelattiin videolta. Osumaa ei kuitenkaan syntynyt, sillä Petteri Wirtanen potkaisi kiekon verkkoon.

Jokerit hallitsi alkupuolta ottelusta, kun isännät katkoivat venäläisjoukkueen pitkät avaukset ja hidastivat pakkien nousuja jättäen vastustajan hyökkääjät seisovin jaloin. Vieraat eivät pystyneet heittämään haluamiaan päätykiekkoja, vaan Jokerit sai nopeita hyökkäyksiä.

Toisessa erässä Avangard pääsi peliin mukaan paremmin ja hallitsi kiekkoa. Jokerit puolusti kuitenkin maaliaan erinomaisesti ja siivosi kiekot Ryan Zapolskin edestä tehokkaasti. Lisäksi isännät pystyivät iskemään muutaman kerran terävästi vastaan ja loivat venäläisten hallinnasta huolimatta enemmän maalipaikkoja. Tilanteet toivat myös tulosta, kun Olli Palola niittasi lukemiksi 3-0.

Kolmannessa erässä Avangard ei pystynyt rikkomaan Jokereiden puolustuspakettia. Vieraiden kirin virittäminen hyytyi viimeistään, kun Aleksandr Perežogin antoi Juha Rautaselle poikittaisella mailalla selästä vauhtia laidan lähellä. Rajusti laitaan rysähtänyt jokeripakki ei alustavan arvion mukaan kuitenkaan loukannut itseään pahemmin.

- Meillä oli huono alku ja Jokerit iski nopeat maalit. Jokerit oli nopeampi ja voitti kaksinkamppailut, joten täysin ansaittu voitto heille, omskilaisten päävalmentaja Andrei Skabelka tiivisti.

- Vahva alku. Teemana oli löytää alkukauden into ja energia. Tietysti kaksi maalia auttoivat ja antoivat energiaa sekä rentoutta. Toisessa erässä olimme alakynnessäkin, mutta eipä Omsk monta maalipaikkaa saanut, ja itse pystyimme luomaan useammankin. Suorien hyökkäysten maalipaikat veimme tänään 11-1, näki puolestaan jokeriluotsi Jukka Jalonen.

Jokereilta ehjä esitys

Loistava alku siivitti helsinkiläisjoukkueen keskiviikkona yhteen kauden parhaista suorituksista. Viisikkopeli pysyi koko ajan kasassa, eikä itäisen konferenssin kärkijoukkueisiin luettava Avangard päässyt juuri lainkaan paikoille. Zapolski pelasi joukkueen maalilla jo kauden kahdeksannen nollapelinsä, mutta ei joutunut ahtaalle kuin pari kertaa.

- Onnistuimme tänään lähtemään terävästi omista, mikä on ollut vaikeaa. Myös puolustuspelaaminen sujui hyvin, kun tuon tason joukkue ei saanut monta paikkaa. Varmasti viisikkopeliltään oli yksi kauden parhaista esityksistä, vaikka kyllä sinne parannettavaakin jäi, esimerkiksi syöttäminen ja paineen alla pelaaminen, Jalonen mietti.

Jokereiden kapteeni Regin ei ole tällä kaudella onnistunut tekemään pisteitä odotetulla tasolla. Onnekas maali kelpasi tanskalaiselle, joka kapteenin roolissaan kuitenkin korosti joukkueen menestymistä.

- Ensimmäinen maali oli onnekas pomppu, mutta toinen taas hieno kuvio. Ennen peliä puhuimme, että heikon edellisen pelin jälkeen haluamme aloittaa räväkästi ja olimme kyllä valmiina. Olimme parempi joukkue tänään, Regin sanoi.

- En ole tehnyt maaleja kuten odotetaan, mutta joukkue on niitä onneksi tehnyt.

Onnistunut paluu voittokantaan lämmitti mieliä jokerikopissa. Helsinkiläisten kolmannen osuman viimeistelleen Palolan mukaan keskiviikon esityksessä oli paljon samaa kuin alkukauden voittoputken aikana.

- Täten pitäisi pelata joka peli, etenkin kotona! Aina puhutaan, että otetaan hyvä alku, mutta ei se aina lähde. Tänään näytti kyllä hyvälle! En tiedä, oliko vapaa viikonloppu vai mikä, mutta näytti kyllä heti alusta asti, että olemme valmiita, Palola hymyili.

- Emme antaneet kaverille oikeastaan mitään tänään. Oli paljon samoja elementtejä kuin sarjan alussa. Välissä oli muutamia otteluita, joissa emme oikein päässeet peliin kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle