Jokerit jatkoi voittokulkuaan pitkän kaavan kautta

KHL / Raportti
Tutut tehomiehet Steve Mosesin johdolla varmistivat Jokereille kaksi pistettä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ennakkoon vaikeaksi vastustajaksi oletettu Amur Habarovsk tarjosi Jokereille todella haastavaan sunnuntai-illan. Jukka Rautakorven valmentama joukkue ei vilise tähtipelaajia, mutta pakotti nöyrällä puolustuspelillä voittoputkessa seilaavaan Jokerijoukkueen aina voittomaalikilpailuun asti.

Jokerivalmentaja Erkka Westerlund myönsi suoraan ottelun jälkeen että illan oli kotijoukkueelle vaikea.

-Marraskuun lopun peli, vähän oli kyllä meiltä tasapaksu. Kaikki kunnia vastustajalle, puolusti hyvin ja teki meidän maalintekemisen todella vaikeaksi.

-Oltaisiin tarvittu kyllä vähän lisää terävyyttä suoran voiton saamiseksi.

Amurin päävalmentaja Rautakorpi analysoi ottelua hieman eri kantilta.

-Tämä joukkue on nyt kuukauden verran opetellut pelaamaan jääkiekkoa. Viisikkopelaaminen on ollut aika uusi asia tuolla Kiinan rajalla. Pelaajat ovat kyllä sitoutuneita, ja tällaiset ottelut tämän sarjan huippujoukkueita vastaan on meille hyviä testejä.

-Jäähymäärän takia tänään tuo meidän peli jäi vähän kapeaksi. Kyllä meillä oli siinä paikkoja ratkaista tämä ottelu, eli voittamiseen pitää löytää niitä asioita, vaikka pelistä pitääkin löytää niitä hyviä asioita tuloksen takaa.

Jokerien yksi avainpelaaja illan ottelussa löytyi kotijoukkueen maalin suulta. Kuukauden tauon jälkeen Jokerimaalilla palannut Riku Helenius oli ottelun jälkeen helpottunut voitosta.

-Ei ole juurikaan vastuuta tullut viimeaikoina, joten tämä on kyllä iso voitto. Eihän kaverilla tuossa kovin paljon paikkoja ollut, mutta nämä on henkisesti aika haastavia pelejä. Kaiken kaikkiaan hyvä voitto.

Helenius on joutunut seuraamaan kuukauden päivät sivusta kun Henrik Karlsson on napannut selkeästi joukkueen ykkösmaalivahdin viitan itselleen. Tilanne on Heleniuksen mielestä hieman kaksijakoinen.

-Tottakai hienoa että "Henkellä" kulkee, koska se tarkoittaa myös sitä että joukkueella menee hyvin. Tokihan se tarkoittaa myös sitä, että itse ei pääse pelaamaan ihan niin paljon kun haluaisi, mutta eihän tilanteessa auta muu kuin tehdä päivittäinen työ mahdollisimman hyvin.

Yksipuolinen näytös ilman maaleja

Ottelun ensimmäisestä erästä muodostui käytännössä varsin yksipuolinen näytös. Jokerit piti kiekkoa lähes mielin määrin, ja sai luotua muutaman hyvin maalitilanteen. Viimeistely oli kuitenkin hieman laiskaa, joten vielä avauserässä isännät eivät saaneet maalihanoja avattua.

Aktiivisin Jokeri oli ykkösketjun laituri Niklas Hagman, joka ajoi pariin kertaan vahvasti maalille, mutta tulosta ei syntynyt. Paljon puhuttu "Lokomo-ketju" ei ensimmäisessä erässä ollut parhaassa vireessään. Ketju kyllä piti kiekkoa, mutta sortui maalipaikkojen rakentelussa turhaan pikkunäppäryyteen.

Vierasjoukkue Amur ei saanut ensimmäisessä erässä luotua kuin pari maalipaikkaa, nekin ylivoimalla Semir Ben-Amorin jäähyn aikana. Vieraiden pelissä silmiinpistävää oli jo ensimmäisessä erässä suomalaispuolustajien Tommi Taimen ja Tuukka Mäntylän peliaika. Molemmat pakit urakoivat normaalivaihtojen lisäksi niin yli- kuin alivoimat.

Toisessa erässä riittää tapahtumia

Toisen erän alku jatkoi samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Jokerit piti kiekkoa ja hallitsi näennäisesti peliä, mutta kaiken kaikkiaan isännät esittivät toisen erän ensimmäisellä kympillä yhtä kauden heikointa peliään.

Erä sai kuitenkin ihan uutta virtaa kun Ben-Amor taklasi Amurin puolustaja Aleksandr Rjazantsevin voimalla maalin takana. Taklauksesta seurasti hieman kyseenalainen jäähy, jonka aikana vieraat siirtyivät johtoon Michel Miklikin tarkalla lämärillä.

Maalin jälkeen Jokereille tarjottiin kuitenkin oiva tilaisuus tulla rinnalle ja ohi, kun Amur otti peräjälkeen kaksi jäähyä ja antoi isännille mahdollisuuden pelata kahden miehen ylivoimaa käytännössä kaksi minuuttia. Jokerit ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan tasoitti pelin Steve Mosesin toimesta ja siirtyi johtoon heti tämän jälkeen Niko Kapasen tarkalla rannelaukauksella.

Seuraava kohahduttava tilanne nähtiin erän viimeisen viiden minuutin aikana, kun Amurin hyökkääjä Grigori Shafigulin taklasi maalikuningas Mosesin voimalla laitaan vieraiden päädyssä. Tämän seurauksena ehkä hieman yllättäen Hagman otti kaukalopoliisin roolia ja kävi muistuttamassa Shafigulinia aiheesta. Tästä seurauksena Hagmanille 2+2 minuutin jäähy.

Jäähyn aikana Amur pääsi tasoittamaan pelin kun Mihail Fisenko iski päädystä kimmonneen paluukiekon ohi Heleniuksen. Näin kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta.

Ratkaisu haettiin pitkän kaavan kautta

Kolmannen erän alkuun Jokereille tarjottiin oiva tilaisuus ratkaista ottelu kun Taimi sai 2+2 rangaistuksen. Neljän minuutin ylivoiman aikana kuitenkin vain Linus Omarkin tolppalaukaus oli mainittava maalintekotilanne.

Kolmas erä ei tarjonnut enää juurikaan tilanteita, vaan erän loppu oli varsin tasaista puurtamista, ilman mainittavia hienouksia. Näin ollen otteluun jouduttiin hakemaan ratkaisua lopulta aina voittomaalikilpailusta. Jatkoajalla Jokerien parhaat tilanteet sai luotua "LO-KO-MO-ketju" Omarkin johdolla. Paras paikka siunaantui Petr Koukalille, joka kuitenkin kaadettiin maalin edessä juuri ratkaisevalla hetkellä.

Voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli Moses, joka laukoi kiekon maalin yläkulmaan ohi hyvin pelanneen Amur-vahti Sergei Borisovin.

Jokerien seuraava ottelu pelataan heti maanantaina, kun vastaan asettuu Tatarstanin pääkaupungin joukkue Ak Bars Kazan. Amur jatkaa vieraskiertuettaan Pietarissa SKA:n vieraana tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle