"Taidot eivät riittäneet" - Sallinen silti jokerivoiton takuumiehenä

KHL / Raportti
Peter Reginin kauden kymmenes maali riitti Jokereille.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden ja Ak Bars Kazanin välistä sunnuntaikamppailua ei voi moittia tylsäksi, mutta silti ottelussa ei varsinaisesti tapahtunut paljoa. Vauhdikas ja vähämaalinen kamppailu oli kääntyä vielä loppuhetkillä, mutta lopulukemat kirjattiin kotijoukkueelle maalein 2-1.

Pitkään maalilla ottelua johtanut Jokerit sai viitisen minuuttia ennen loppua tehtyä helpottavan 2-0-osuman, mutta peli meni viimeisellä minuutilla vielä jännittäväksi. Ak Bars sai sudittua puolisen minuuttia ennen loppua kavennusmaalin ja joukkueen loppusekuntien rynnistys oli kova, mutta pisteet jäivät Helsinkiin.

- Saimme hyvän taisteluilmeen päälle ja taistelimme puolustuksen kautta, huokaisi tehot 1+1 kerännyt Jere Sallinen ottelun jälkeen.

Sallisella oli syytä olla helpottunut voitosta, sillä hyökkääjälle osui päätöserässä erikoinen tilanne. Jokerit pelasi ylivoimaa, kun kiekko pomppasi laidasta Salliselle. Ak Bars -maalivahti Emil Garipov oli maalinsa takana, joten Sallisella oli edessään täysin tyhjä häkki. Mies laukoi kuitenkin tolppaan. Ei maali maistunut?

- Ei maistunut. Kenttämiehen erikoinen tuli siinä minullekin yllätyksenä ja ajattelin, että suupaisen sisään, mutta eivät taidot riittäneet, Sallinen naureskeli.

Ei kikkailua, vaan vauhdikasta jääkiekkoa

Sallinen avasi ottelun maalinteon, kun avauserää oli pelattu vajaat 14 minuuttia. Tilannetta edelsi hyvä karvaus Niko Kapaselta, joka toimitti kiekon Pekka Jormakalle. Tämä puolestaan syötti Salliselle maalin kulmalle.

- Kapanen riisti kiekon ja Jore syötti tyhjään paikkaan, joten yllättävän helpolla pääsin tekemään siitä. Tärkeää tietysti, että saimme ensimmäisen maalin, Sallinen summasi.

Toinen erä oli maaliton, mutta päätöerässä tapahtui jälleen. Jokerit oli juuri päässyt pois alivoimalta, kun Jesse Joensuu laittoi hyvän syötön Peter Reginille, joka viimeisteli ammattimiehen varmuudella. Kakkossyöttö osumaan kirjattiin Salliselle.

Vieraat tekivät ensimmäisen maalinsa vasta viimeisellä minuutilla, kun suomalaisille Lukosta tuttu Justin Azevedo onnistui liu'uttamaan kiekon ohi jokerivahti Henrik Karlssonin. Tasoihin vieraat eivät äänekkään faniryhmänsä harmiksi päässeet. Monikymmenpäinen kazanilaisporukka oli saapunut Helsinkiin kahdella rummulla vahvistettuna ja piti hyvää meteliä läpi ottelun.

Pieni ja sisukas vastaan iso ja vahva

Ak Bars oli voittanut kaksi viimeistä peliään ja viimeksi joukkue kaatoi Spartak Moskovan peräti lukemin 6-1. Helsingissä ruuti oli kuitenkin märkää.

- Tämä oli kaiken kaikkiaan hyvä peli: erittäin nopea ja hyökkäyspainoitteinen. Yhteen maaliin se ratkesi, ja meidän olisi pitänyt tehdä, mutta emme tehneet. Heidän toinen maalinsa sekoitti pakkamme, mutta kaikesta huolimatta olen tyytyväinen, Ak Barsin päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov sanaili ottelun jälkeen.

Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund oli syystä iloisempi, ja joukkueen asenne sai kiitosta.

- Lähtökohtamme peliin oli valita vahva puolustaminen. Pieni, sisukas Suomi pelasi isoa, vahvaa joukkuetta vastaan. Pelaajille on annettava tunnustusta asenteesta ja taistelusta.

Ak Bars saa tilaisuuden revanssiin heti ensi torstaina, kun Jokerit matkustaa Kazanin Tatneft Arenalle. Sitä ennen helsinkiläiset isännöivät vielä tiistaina Lada Toljattia.

Hyvän pelivireen päälle saanut Sallinen teki ottelussa kauden neljännen maalinsa ja toivoi, että osumia tulisi jatkossakin.

- Välillä tännekin näyttää osuvan. Samalla lailla olen yrittänyt hommia tehdä, mutta vielä pitäisi ampua enemmän, kun on paikkoja, hyökkääjä päätti.