Kazan katkaisi Jokereiden voittoputken

KHL / Raportti
Kazanin vastaiskut olivat myrkkyä Jokereiden puolustukselle.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden seitsemän ottelun voittoputki päättyi maanantaina. Kurinalaisesti ja suoraviivaisesti pelannut Ak Bars Kazan otti Helsingin areenalta ansaitun vierasvoiton lukemin 2−4.

KHL:n itäisen konferenssin kärkijoukkue Ak Bars Kazan pelasi Helsingissä erinomaisen ottelun. Nöyrästi ja kurinalaisesti pelannut venäläisjoukkue hyydytti Jokereiden hyökkäyspelin toisesta erästä lähtien täysin.

Zinetula Biljaletdinovin luotsaama joukkue oli myös erittäin suoraviivainen. Tunnollisesti puolustanut Kazan käänsi peliä nopeasti ja pyrki aktiivisesti kohti Jokereiden maalia. Kotijoukkue oli useita kertoja vaikeuksissa kazanilaisten nopeiden vastaiskujen kanssa.

− Kazan on kurinalainen ja suoraviivainen joukkue. He ovat myös melko fyysisiä. En ihmettele yhtään, että johtavat itäistä konferenssia. Kova joukkue, heillä on paljon taitavia pelaajia. Pärjäävät varmasti tässä sarjassa keväälläkin, Jokereiden hyökkääjä Riku Hahl kertoi.

− Tämä oli loistava ottelu. Molemmat joukkueet pelasivat erinomaisesti ja kumpi tahansa olisi voinut voittaa. Olen kiitollinen joukkueelleni, että jaksoimme pelata kärsivällisesti loppuun asti oman pelisuunnitelmamme mukaisesti, Biljaletdinov kommentoi.

Ottelun ratkaissut 1−3-maali oli malliesimerkki vierasjoukkueen pelistä. Kazan riisti kiekon korkealla punaviivan yläpuolella ja lähti nopeaan vastaiskuun. Justin Azevedo levitti toiselle puolelle, ja Ilja Nikulin löi kiekon puolityhjään jokerimaaliin.

− Tämä oli yksi parhaista otteluista tällä kaudella. Vastakkain oli pelillisesti kaksi hyvin samantyyppistä joukkuetta, oikeastaan täysin kopiot toisistaan. Kazan oli vain joukkueista isompi, röyhkeämpi ja vahvempi, Erkka Westerlund kertoi.

Vastaavasti Jokerit olisi kaivannut lisää suoraviivaisuutta. Narripaidoilla oli mahdollisuudet voittoon saakka, mutta viimeistely-yrityksistä puuttui terävyys.

− Saimme arvokasta oppia. Ottelu ratkesi siihen, kun vastustaja hyökkäsi suoraviivaisemmin ja rohkeammin kohti maalia. Meidän täytyy oppia tästä, emme voi pelata noin paljoa pelin ulkopuolella, Westerlund analysoi.

− Olen tyytyväinen meidän työmoraaliin, mutta hyökkäyspeliin olisimme tarvinneet lisää. Paransimme paljon eilisestä, mutta Kazania vastaan tämäkään ei riittänyt.

Kazanin vastaiskut myrkkyä Jokereille

Jokerit oli vahvimmillaan ottelun avauserässä, ja kotijoukkue saikin ansaitun avausmaalin. Ryan Gunderson ampui ylivoimalla kiekon yläkulmaan. Maali syntyi ennen kaikkea Niklas Hagmanin vahvan maskipelaamisen ansiosta.

− Ensimmäinen erä oli meiltä paras. Meillä oli paikkoja tehdä useampikin maali. Ensimmäisen erän jälkeen meidän hyökkäyspeli hiipui. Voitimme pelin maalipaikat 15−13, mutta hävisimme maalit tasakentin 0−4,. Se kertoo hyökkäyspelin eroista, Westerlund kommentoi.

Ak Bars kuittasi pelin tasoihin hieman avauserän puolivälin jälkeen. Kazan pääsi kiekonriiston jälkeen nopeaan vastaiskuun. Kiekko jäi pyörimään jokerialueelle, ja toisesta aallosta tilanteeseen tullut Kirill Petrov ampui paluukiekon varmasti Henrik Karlssonin selän taakse.

Toisessa erässä Kazan otti pelin lopulta haltuunsa. Vierasjoukkue siirtyi johtoon erän puolivälissä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Igor Mironovin erinomainen syöttö tavoitti Vladimir Tkatšjovin, joka löi kiekon Jokereiden maaliin.

− Pysyttiin toiseen erään asti hyvin Kazanin kyydissä mukana. Saatiin hyviä maalipaikkoja, mutta ei vain saatu tärkeää johtomaalia. Ylivoimien myötä peli alkoi kääntyä heille ja he saivat lopulta sen tärkeän johtomaalin ja yliotteen, Hahl kertoi.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen vahva vire jatkui. Nikulinin ratkaisumaalin lisäksi maalinteossa onnistui Artem Lukojanov, joka siirsi vieraat jo 1−4-johtoon ennen kuin useita avopaikkoja ottelussa tuhlannut Petr Koukal viimeisteli loppulukemat 2−4.

− Nämä isokokoiset joukkueet puolustavat erinomaisesti. Kazanin puolustuspää on tämän sarjan isokokoisin. Heitä vastaan tarvitaan enemmän röyhkeyttä ja suoraviivaisuutta. Yritimme kyllä loppuun saakka, Westerlund päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle