Jokerit hävisi, mutta pääsi pudotuspeleihin

KHL / Raportti
Justin Azevedo viimeisteli ottelun voittomaalin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit olisi varmistanut voiton pudotuspeleihin voitolla Ak Bars Kazanista. Tiedot kilpakumppani HK Sotšin konttaamisesta kantautuivat kuitenkin Helsinkiin, ja Jokerit nosti energisen avauserän jälkeen jalan kaasulta. Lopulta vierasjoukkue kuittasi täyden pistepotin lukemilla 4-5, mutta isännät pääsivät siitä huolimatta pudotuspeleihin.

Jokerit lähti hakemaan tärkeitä pisteitä energisesti ja hallitsi avauserää selvästi. Joukkue pystyi pakkoraossa pelaamaan energisesti ja hyvällä tunteella. Erätauolle mentiin isäntien 2-1-johdossa.

Toisessa erässä hallinta kuitenkin kääntyi. Ak Bars ei päästänyt Jokereita avaamaan peliään ja loi itse paikkoja. Jokerit sinnitteli kuitenkin mukana ja pääsi johdossa vielä päätöserään.

Ak Bars runnoi pelin kolmannessa erässä pelin tasoihin ja paineli myös ohi. Jokerit onnistui vielä tasoittamaan, mutta lopulta vieraat voittivat Justin Azevedon maalilla.

Tappiosta huolimatta Jokerit pääsi mukaan pudotuspeleihin, kun Pietarin SKA löylytti HK Sotšia lukemin 6-2. Pelin tulostietoja näytettiin ahkerasti myös hallilla, ja täten ne olivat myös jokerileirin tiedossa.

- Alussa meillä oli panosta, ja mielestäni se kyllä näkyi kaukalossa. Kun toisessa pelissä tilanne oli 5-1, niin homma muuttui tietysti. Olemme tässä kuitenkin voittaneet tätä ennen neljä peliä putkeen, joista kolme vielä hankalia vieraspelejä, huokasi kapteeni Peter Regin.

- Alku ja ensimmäinen erä olivat hyviä ja energisiä. Sen jälkeen aloimme hyökkäyspelissä aristella ja roiskia. Lopussa vähän parani sitten taas. Ehkä siinä lähti vähän ilmoja pihalle, kun tietoja tuli Pietarista, näki puolestaan Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen.

Paikka pudotuspeleissä oli helsinkiläisten ykköstavoite, joten tappio Ak Barsille ei juuri harmittanut.

- Tappio tuli käsiteltyä kahdessa minuutissa. Toki videot katsotaan, mutta henkinen nollaus oli nopeaa. Varmaan huomasi, että täyttä kaasua ja voittamisen pakkoa ei lopussa ollut. Selvää oli, että kukaan ei enää halunnut loukkaantua, sanoi Jesse Joensuu.

Vastassa SKA tai TsSKA

Jokerit sijoittuu läntisessä konferenssissa kahdeksanneksi ja saa avauskierroksella vastaansa runkosarjan voittajan, joka on joko Pietarin SKA tai Moskovan TsSKA. Helsinkiläisillä on tällä kaudella kulkenut hyvin näitä joukkueita vastaan, kun se on vääntänyt joukkueita vastaan yhteensä kahdeksasta ottelusta kuusi voittoa.

- Eihän siitä hirveästi voi ottaa mukaan, mutta sen pieni ripauksen itseluottamusta kuitenkin. Toinen joukkue on valtava ennakkosuosikki, ja sehän sopii Jokereille ja suomalaisille. Kaikki kiusa mitä voidaan tehdä, on positiivista. Vähän on semmoinen olo, että pääsisi synttäreille, Joensuu virnisti.

Jokerit pelasi viime ajat kovien paineiden alla, kun sen oli haettava pakkovoittoja. Lopulta kova työ palkittiin, kun paikka jatkossa avautui.

- Olemme osoittaneet kova luonnetta tiukassa paikassa, vaikka meihin ei välttämättä ole edes uskottu. Paine on ollut kova, ja on se pelissä näkynyt, Jalonen mietti.

- Koko kausi on ollut monilla tavoin raskas. Hyvä alku ja sen jälkeen ylös ja alas. Mielestäni emme vielä ole edes saavuttaneet huipputasoamme. Olemme voittaneet kuusi kahdeksasta pelistä noita kahta joukkuetta vastaan, mikä osoittaa, että voimme voittaa heidät, Regin päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle