Jokereille kolmas voitto - Jormakka ratkaisi jatkoerässä

KHL / Raportti
Pekka Jormakka (vas.) loisti Sotšia vastaan.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Pekka Jormakka laukoi jatkoerässä Jokereille kolmannen voiton Sotšia vastaan. Jokereilla on mahdollisuus edetä pudotuspelien toiselle kierrokselle jo perjantaina.

Helsingin Jokerit oli jo nappaamassa voiton varsinaisella peliajalla, mutta Sotšin suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka toi joukkueensa tasoihin vain viisi sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

Jokereiden Pekka Jormakka sisuuntui ja päätti ratkaista pelin lopulta jatkoerässä. Voittolukemat olivat 3-2.

– Tuntui aika pahalta kaverin tasoitus siinä lopussa. Kyllä siinä meni mailaa poikki. Harmitti aika paljon, mutta sanoin jätkille, että mennään voittamaan tämä peli, voittomaalin iskenyt Jormakka sanoi Viasatin haastattelussa pelin jälkeen.

Jokerit siirtyi voiton myötä ottelusarjassa 3–1-johtoon. Sarjan ensimmäinen kamppailu päättyi Sotsin voittoon jatkoerän jälkeen, mutta sen jälkeen Jokerit on loistanut voittosarakkeessa.

Sotši ja Jokerit kohtasivat neljännen kerran viiden päivän sisään, joten väsymys näkyi pelissä. Intensiteetti ja tempo eivät yltäneet etenkään Jokereiden osalta edellisten otteluiden tasolle.

Jokereilta puuttui erityisesti hyökkäyspelin terävyys. Kiekottomat tukivat kiekollista hieman laiskasti, jolloin hyökkäyspeli ei ollut niin vauhdikasta ja jouhevaa kuin aikaisemmin.

Avauserässä maaleista vastasivat Jokereiden Eeli Tolvanen, joka laukoi tarkasti ylivoimalla helsinkiläiset 1–0-johtoon, ja Sotsin Sean Collins, jonka laukaus otti kimmokkeen Sami Lepistön luistimesta ja yllätti jokerimaalivahdin Ryan Zapolskin.

Väsy iski, puolustus piti ja Jormakka ratkaisi

Väsymys iski Jokereilla pintaan kolmannessa erässä, kun se antoi kiekonhallinnan täysin Sotšille ja keskittyi lähinnä puolustamaan.

Siinä Jokerit onnistui mainiosti, sillä joukkue piti keskialueen tukittuna, eikä Sotši päässyt kiekollisena hyökkäysalueelleen. Jokereiden ahnas ja tiivis keskialueen trap tylsytti jälleen Sotšin hyökkäyspelin.

Ottelusarjan neljäs peli näytti jo kääntyvän Jokereille varsinaisella peliajalla, kun Brian O'Neill ohjasi Jokerit 2–1-johtoon kuusi minuuttia ennen loppua.

Jokipakan viime hetken tasoituksen jälkeen siirryttiin jatkoerään, joka oli vahvasti Sotšin hallintaa.

Jormakka näytti kuitenkin, että väsymys ei painanut ainakaan häntä. Vikkelä hyökkääjä tuli hyvällä vauhdilla hyökkäysalueelle, haastoi laidasta keskelle, sai muutaman pompun jälkeen kiekon takaisin ja laukoi Jokereille voiton.

– Aikamoinen taistelu, mutta oikeastaan tiedettiinkin, että tulee kova taistelu. Eilinen peli vaikutti varmasti molempiin joukkueisiin, Jormakka kuvaili peliä.

Jokerit taittoi samalla jatkoeräpeikkonsa pudotuspeleissä. Helsinkiläisjoukkue ei ollut aiemmin voittanut KHL:n pudotuspeleissä jatkoerää.

Jokereiden voiton myötä sarja on katkolla jo perjantaina, kun joukkueet kohtaavat Helsingissä.