Petersson kuritti Jokereita alussa ja lopussa

KHL / Raportti
Helteisessä Sotšissa jää oli lujilla ja näkyvyyskin välillä rajattua.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokereiden ja HK Sotšin ottelu vaikutti jo menevän jatkoajalle, mutta aiemmin illan kaksi maalia iskenyt Sotšin Andre Peterson oli toista mieltä. Hän käytti Jokereiden Michael Keräsen huolimattomuuden hyväkseen, ja viimeisteli aivan ottelun lopussa hattutemppunsa sekä ottelun loppulukemat 3-2 Sotšille.

Jokerit oli ottelun avauserässä vaikeuksissa. Isäntäjoukkue karvasi vahvasti, mikä esti vieraiden pelinrakentelun ja avasi myös riistoina paikkoja jokeripäädyssä.

Venäläisjoukkueen painostus johti myös Jokereiden rangaistuksiin, ja isäntien ruotsalaishyökkääjä André Petersson rokottikin vieraita avauserässä kahdella ylivoimaosumalla.

Ahdingossa ollut Jokerit sai kuitenkin aivan erän lopussa tärkeän toivonkipinän, kun Charles Genoway pelasi hyvää viivapeliä ja tykitti maskin takaa kavennuksen.

Toisessa erässä Jokerit sai oman pelinsä käyntiin ja hallitsi kenttätapahtumia, mikä poiki myös ylivoimatilaisuuksia. Etenkin vieraiden pirtein hyökkääjä Sakari Salminen oli venäläisille liian liukas pideltäväksi laillisin ottein. Yksi isäntien rangaistuksista kostautui, kun Genoway ampui ja Pekka Jormakka ohjasi pelin tasoihin.

- Avauserä meni jäähyilyyn, ja kaveri teki hienosti kaksi maalia. Sen jälkeen peli oli meidän. Olisi pitänyt ratkoa ylivoimista ja paikoista tänään. Minullakin oli paikkoja, joista olisi pitänyt tehdä maali. Huonoa tuuriakin oli osassa tilanteissa, Salminen kommentoi kamppailua.

Mitään maalipaikkojen juhlaa kamppailu ei ollut, kun kumpikin joukkue pyrki tukkimaan maalinedustansa. Kamppailu etenikin 2-2-lukemissa aivan viimeisille minuuteille saakka.

Peterson rokotti Keräsen virheestä

Jokerit sai ottelun lopussa oivan tilaisuuden täysiin pisteisiin, kun Sochi sai joukkuerangaistuksen. Jäähyn loputtua Michael Keränen kuitenkin menetti kiekon keskialueella alimpana miehenä juuri rangaistusaitiosta päässeelle Petersonille. Ruotsalainen kruunasi iltansa ja luritti joukkueensa voittoon hattutempullaan.

- Kun et itse tee, kaveri tekee. Kyllä joka jätkä tosissaan yritti. Se viimeinen juttu puuttui. Joskus menee, joskus ei, Salminen huokasi.

Ottelun loppupuolella jokerileiri koki kolauksen, kun Joey Hishon taklattiin rajusti laitaan. Kanadalainen jouduttiin taluttamaan kopin puolelle, eikä häntä enää täten nähty ottelussa.

Helteinen Sotši jäi täten Jokereille edelleen valloittamattomaksi paikaksi. Helsinkiläisjoukkueen vieraskiertue jatkuu lauantaina Nizhni Novgorodissa, kun se kohtaa viime kevään kuuman pudotuspelisarjan vastustajan Torpedon.