Jokerit taisteli, mutta oli tehoton.

Pekka Rautiainen / Jokerit

Pitkän väännön palkkana vain piste Jokereille

Jokerit väänsi Moskovan Dinamon vieraana täydet 65 minuuttia ja uudistuneen voittomaalikilpailun. Tehottomat vieraat taistelivat hyvin, mutta saivat kaavittua mukaansa vain yhden pisteen.

Jokerit oli tiistai-illan kamppailun hallitsevampi osapuoli, mutta maalit jäivät yhteen. Kun yksikään yrittäjä ei onnistunut VL-kisassa, vei kotijoukkue Dinamo Moskova kaksi pistettä 2-1-voitolla.

Otteluun lähdettiin tasaisista lähtökohdista. Niin Dinamo Moskova kuin Jokeritkin olivat aloittaneet kautensa kelvollisesti: molemmilta löytyi pelisarakkeesta ennen illan ottelua viisi pistettä. Kumpikin joukkue oli kirjauttanut kaksi voittoa ja tappiot lännen jäteille - Dinamo TsSKA:lle, Jokerit SKA:lle. 

Nopeatempoisessa avauserässä ei juuri pelikatkoja nähty. Jokerit otti aktiivisen karvauksen avulla pelin haltuunsa ja varsinkin Peter Reginin johtama ykkösketju pyöritti peliä Dinamon päädyssä, mutta tuloksetta.

- Tämä oli hyvä erä meiltä. Meillä on takana jo pitkä reissu, tämä on neljäs peli seitsemään päivään. Siitä huolimatta me olimme valmiina otteluun. Meillä oli muutama hyvä maalipaikka, joista olisi pitänyt onnistua, superlupaus Eeli Tolvanen luonnehti Jokereiden avauserää ja ensimmäistä KHL-vierasmatkaansa erätaukohaastattelussa.

Toinen erä eteni samoin kuin edellinen: vauhdilla ja Jokereiden hallinnassa. Avausmaali nähtiin kuitenkin Jokereiden kannalta väärässä päässä. Tilanteessa oli mukana myös runsaasti epäonnea: helsinkiläisten Pekka Jormakka loukkaantui ja joutui luistelemaan sivuun kesken vaihdon. Dinamo Moskovan Vladimir Bryukvin hyödynsi hetkellisen ylivoiman ja pääsi iskemään napakalla b-pisteen laukauksella joukkueelleen avausmaalin.

Toiselle erätauolle siirryttiinkin vieraiden hallinnasta huolimatta 1-0-lukemissa. Jotain voimasuhteista kertoo esimerkiksi laukaustilasto kahden erän jälkeen: kotijoukkue oli päässyt haastamaan Ryan Zapolskia 8 kertaa, kun taas Jokerit oli laukonut peräti 22 kertaa. Positiivista vieraiden kannalta oli kuitenkin se, ettei Jormakka loukannut itseään pahemmin ja pystyi jatkamaan ottelua.

Jokerit sai päätöserän puolivälissä onnekkaan, mutta pelitapahtumiin nähden ansaitun tasoituksen. Marko Anttila raatoi kulmassa, riisti kiekon ja ampui löysähkön laukauksen kohti maalia. Kiekko pomppi Dinamo-maalivahdin kautta sisään. 

Jokerit sai vielä päätöserän loppuminuuteilla aikaan kovaan loppumyllytyksen, mutta mainiosti pelannut Dinamon maalivahti Aleksandr Jerjamenko piti kotijoukkuetta pystyssä. Päätöserästä mainittakoon myös, että Jokereiden Nicklas Jensen otti erässä kaksi jäähyä. Nämä olivat vieraiden ottelun ainoat rangaistukset. 

Vauhdikas jatkoerä ei tuonut tulosta, joten ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta. KHL-uutuutena tällä kaudella molemmista joukkueista laukoo peräti viisi pelaajaa, ja Jokerit pääsikin tiistaina kokeilemaan ensi kertaa uudistunutta formaattia. Lopputulos ei kuitenkaan ollut toivottu, sillä yksikään vieraiden yrittäjä ei onnistunut ja lisäpiste jäi Moskovaan. 

Jokerit viettää nyt viikon taukoa ja pelaa ensi keskiviikkona seuraavan ottelunsa, joka on jälleen vieraissa ja Moskovan alueella. Tuolloin vastaan asettuu Spartak. 

Kommentit

Tulosvetovihjeet

ÄssätKalPa
"Ässät vahvempi kotihurmoksen turvin"
Porissa nähdään lauantaina "kakkospelit", sillä molemmilta joukkueilta löytyy pelattu ottelu edellisiltä päiviltä. Kamalan suurta matkustusrasituseroakaan ei löydy, sillä KalPa pelasi Raumalla ja Ässät Vaasassa. Palautumisen merkitys otteluun onkin suuressa roolissa, ja tästä Ässät suoriutuu kotiyleisön tuoman voimin turvin paremmin.
 • 3
 • 4
 • 2
HPKKärpät
"Kärpät tekee toisen ryöstöretken Hämeenlinnaan"
Kärpät saapuu Hämeenlinnaan viikonlopun toiseen otteluun, kun TPS:n jälkeen vastaan asettuu HPK. HPK lähtee otteluun ilman edellisen päivän rasitusta, mutta silti harteilla on altavastaajan viitta. Molemmat joukkueet haluavat pelata erittäin pelinopeaa lätkää, mistä oululaisten näytöt ovat olleet vahvempia. Vaikkei hallinta jatkukaan koko 60-minuuttista, pisteet irtoavat tarvittavan hyvällä esityksellä.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
JukuritIlves
"Terästäytynyt Ilves tekee ryöstöretken Mikkeliin"
Ilves raapi kaivatun voiton keskiviikkona HIFK:sta, mikä teki valtaisan hyvää joukkueen itseluottamukselle. Lauantain koitoksesta on todennäköisesti tulossa luonteeltaan erilainen. Vastassa on periksiantamaton ryhmä tillilihaa, jonka maalintekohuoliin on alkanut näkyä pientä helpotusta. Jukurit pyrkii olemaan ottelussa aloitteellisempi osapuoli, mutta tämä tuskin riittää ainakaan täyteen pistepottiin.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 4
JYPTPS
"Jyväskylässä nähdään maaleja"
JYPin ja TPS:n kohdatessa mittaa toisistaan ottavat kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta. Molemmilta joukkueilta löytyy runsaasti tulivoimaa hyökkäyskalustosta, eikä puolustajaosastoltakaan puutu kykyä ratkaisuihin kiekollisena. TPS:ltä löytyy edelliseltä päivältä ottelu, jonka päälle tulee vielä matkustusrasitus. JYP pyrkiikin iskemään vahvalla alulla, jonka saamalla JYP on vahvasti kuskin paikalla.
 • 4
 • 5
 • 3
SaiPaHIFK
"SaiPan sinnikkyys palkitaan"
Illan isäntäjoukkueen kauden alku on ollut haastava erityisesti maalinteon saralla, mutta samaa voidaan sanoa myös vierasjoukkueesta. SaiPa pelaa näistä enemmän riskillä hyökkäyssuuntaan hieman rajallisemmalla materialilla, kun taas HIFK:lta voi odottaa hieman tasapainoisempaa esitystä erityisesti omaan päähän. HIFK sytyttää lappeenrantalaiset taisteluun, joka tuo kaivatun voiton.
 • 3
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Mihin riittää Tapparan kliinisyys?"
Tampereen lauantai-illan suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, kuinka hyvän valmistautumisen Tappara saa illan otteluun. Sport tulee otteluun varmasti sillä mentaliteetilla, että heillä ei ole mitään hävittävää. Kirvesrintojen liigan alku ei ole ollut odotetunlaista rallattelua voitosta voittoon. Kärkikamppailun tappio kahden maalin johdon jälkeen tuo oikeanlaista kiukkua, jolla vaasalaiset kaatuvat.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
KooKooLukko
"Ylitöitä Kouvolassa"
KooKoo lukeutuu alkukauden yllättäjiin, vaikka tällä viikolla onkin alla tappio Jukureille. Vahva ja ennakkoluuloton pelityyli on tuonut hyvin pisteitä alkukaudesta. Kouvolalaiset ovat onnistuneet rankaisemaan virheistä hyvällä prosentilla, minkä myös raumalaiset saavat kokea. Pahoihin virheisiin sortuneet raumalaiset maksavat jälleen ainakin pisteen tämän takia.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3

Ottelukierros

Traktor - Metallurg Mg
3 - 1
Lokomotiv - Vitjaz
3 - 1
Neftehimik - Lada
1 - 3