Jokereiden pisteputki katkesi Moskovassa - ainoa osuma hylättiin

KHL / Raportti
Roope Talaja ohjasi tänään Jokereiden ainoan maalin, joka kuitenkin hylättiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Perjantai-illan kamppailussa Jokerit jatkoi otteluitaan Moskovan alueella, mutta tällä kertaa tappiollisesti. Kotijoukkue Dynamo oli hyvällä pelipäällä ja jätti Jokerit käytännössä täysin aseettomaksi.

Jokereiden kuuden ottelun pisteputki sai Moskovan illassa tylyn lopun, kun paikallinen Dynamo oli suomalaisia parempi maalein 3-0.

Kauden aiemmat pelinsä Moskovan seudulla voittanut Jokerit ei saanut peliään kulkemaan Dynamon tiukkaa viisikkopuolustamista vastaan, eikä ottelussa helsinkiläisittäin maalipaikoilla juhlittu.

Ottelun kuva tuli selväksi heti ensi hetkistä, kun Dynamo sai yksi toisensa jälkeen pitkiä hyökkäyksiä Jokereiden päätyyn samalla, kun Jokereiden hyökkäykset pysähtyivät pääasiassa keskialueelle.

Dynamon hallinnasta ottelun ensimmäisessä erässä kertovat myös maalivahtien torjunnat: Ryan Zapolski helsinkiläisten maalilla venyi kiekon eteen peräti 18 kertaa, kun Dynamon maalilla Alexander Lazushin torjui ainoastaan kahdeksan kertaa.

Hallinnasta huolimatta kotijoukkue onnistui maalinteossa vasta toisessa erässä. Dynamon suomalaispuolustaja Juuso Hietanen onnistui yllättämään Zapolskin terävällä lyöntilaukauksella, kun Jokerit pelasi toista kertaa alivoimalla. Osuma oli Hietasen kauden neljäs.

Kolmannessa erässä Jokerit piti kiekkoa huomattavasti kahta aikaisempaa erää enemmän, mutta huippupaikat loistivat silti poissaolollaan. Parhaat paikat siunaantuivat Peter Reginin johtamalle ykkösvitjalle, mutta todellista uhkaa Dynamon puolustukselle he eivät pystyneet tuottamaan.

Viimeisen vitosen aikana Dynamo rokotti Jokereita vielä kahdesti. Loppunumeroiksi jäivät 3-0 kotijoukkueelle sekä ansaittu nollapeli Dynamon maalivahti Lazushinille.

"Toka oli meidän erä, mutta vastustaja pääsi rokottamaan"

Toisessa erässä myös Jokerit sai kiekon kotijoukkueen maaliin. Roope Talaja ohjasi hyvällä itseluottamuksella pelanneen Marko Anttilan laukoman kiekon maaliin. Maali kuitenkin hylättiin, sillä tuomariston mielestä Talaja ohjasi kiekon sisään kädellään.

– No, tuomarit katsoivat, ettei ole maali, silloin se ei ole maali, Talaja totesi viileästi.

– Varsinkin ensimmäisessä erässä olimme potkun perässä. Vastustaja oli aika hyvällä pelipäällä. Toka oli meidän erä, ja kolmas yritettiin saada maalia, mutta vastustaja pääsikin rokottamaan. Sitten olikin hankalampaa, Jokereiden nelosketjussa energisesti polkenut Talaja tiiviisti ottelun.

Jokerivahti Zapolski oli Talajan kanssa pitkälti samoilla linjoilla omiensa otteista kamppailun ensimmäisessä erässä

– Alku oli todellakin vaikea, meiltä puuttui energia. Joskus vieraspeleissä voi olla tällainen vaikea tunnelma. Vastasimme siihen hyvin toisessa erässä, mutta noin huonon alun jälkeen on vaikea kääntää peliä, 30 kertaa torjunut Zapolski sanoi.

Dynamo on läntisen konferenssin viidentenä ja Jokerit kahdeksantena. Jokerit pelaa vierasreissun kolmannen ja viimeisen ottelunsa lauantaina Petri Kontiolan edustaman Lokomotiv Jaroslavlin vieraana.

Lokomotiv on konferenssin nelonen. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran lokakuun alussa Helsingissä, jolloin Jokerit oli parempi maalein 4-3.