Jokerit hallitsi, Barys teki maalit

KHL / Raportti
Brandon Kozun eikä kukaan muukaan Jokerit-hyökkääjä saanut kiekkoa maaliin hyvistä yirtyksistä huolimatta.
Kuva © Miro Pesonen
Helsingin Jokereiden neljän ottelun vieraskiertueen toinen koitos oli edessä, kun joukkue matkusti ensimmäistä kertaa koko historiansa aikana Kazakstaniin ja sen pääkaupunkiin Astanaan. Jokerit noudatti tiukasti pelitapaansa ja hallitsi peliä, mutta ei onnistunut kertaakaan maalinteossa. Kotijoukkue Barys Astana nappasi 2-0-voiton.

Edellisessä ottelussaan Avangard Omskia vastaan Jokerit pelasi tiukkaa puolustuspeliä ja luotti vastahyökkäyksiin. Barysia vastaan asetelma oli täysin päinvastainen, sillä Jokerit piti kiekkoa, ja Barys iski vastaan.

Jokerit rytmitti rauhallisesti omaa hyökkäyspeliään ja sai siten otteen pelistä heti alussa. Vierasjoukkue pelasi jälleen tuttua kiekkokontrollijääkiekkoa, jossa syöttösuuntia käytettiin monipuolisesti. Barysin aseeksi jäivät vastahyökkäykset, jotka olivat ajoittain todella vaarallisia.

Jokereiden hyvästä ja tasapainoisesta hyökkäyspelaamisesta hyvä esimerkki oli Peter Reginin ja Brandon Kozunin yhteispeli. Kiekkoa käytettiin nopeasti keskellä Reginillä, josta hän jakoi sen laitaan Kozunille täyteen vauhtiin. Sama kaava toistui kerta toisensa jälkeen, mutta kanadalaishyökkääjä ei millään saanut kiekkoa Jan Lacon ohi.

Hyökkäyspelaaminen oli laadukasta, mutta puolustaminen ja erityisesti puolustusvalmius eivät niinkään loistaneet vierasjoukkueella. Barys pääsi useampaan otteeseen ylivoimahyökkäyksiin Jokerien huolimattoman pelaamisen seurauksena.

Vain maalit puuttuivat

Kiekon hallitseminen ei tulosta Jokereille tuottanut. Sen sijaan kotijoukkue iski tehokkaasti harvoista maalintekopaikoistaan. Barysin tulikuuma ykkösketju aloitti maalinteon neljän pelatun minuutin jälkeen Jesper B. Jensenin kiekonmenetyksen seurauksena. Dustin Boyd viimeisteli Nigel Dawesin ja Brandon Bochenskin esityöstä kotijoukkueen johtoon. Ensimmäisen erän lopussa Barys meni jo 2-0-johtoon ylivoimalla.

Jokerit laukoi huomattavasti Barysia enemmän, mutta hyökkäys oli tehotonta. Maalinteon tukitoimet eivät olleet tarpeeksi hyviä, jotta kiekko olisi ohittanut Jan Lacon, joka oli esitti ottelussa ilmiömäisiä torjuntoja. Jokerit laukoi ottelussa yhteensä 33 kertaa.

Reginin johtama kakkosketju oli Jokereiden parhaimmistoa. Ketju tuotti jatkuvasti tilanteita hyökkäysalueella, ja olikin suorastaan ihme, ettei yksikään laukaus mennyt maaliin. 

Avauserän maalit jäivät lopulta ottelun ainoiksi. Loppulukemat kirjattiin siis Barysin 2-0-voitoksi. Jokereiden seuraava ottelu on lauantaina Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle