Potku, maaliennätys ja jokeritappio

KHL / Raportti
Moses on mättänyt maaleja liukuhihnalta.
Jokereiden ja Avangard Omskin ottelussa Lounais-Siperiassa puhuttivat Steve Mosesin maalit sekä Konstantin Barulinin potku.

Jokereiden kolme edellistä ottelua kestänyt nollaputki päättyi jo avauserässä, kun Sergei Kalinin yllätti ylivoimalla Henrik Karlssonin. Kotijoukkue oli muutenkin erityisen hyvällä jalalla liikkeellä avauserässä.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. Avangard mätti toisenkin ylivoimamaalin ja osui päälle vielä tasakentällisin. Niiden välissä Jokerit ehti jo juhlia tasoitusta. Riemu oli tosin ennenaikaista, sillä maali hylättiin peräti noin kymmenen minuuttia kestäneen tarkastelun jälkeen syynä Tommi Huhtalan korkea maila.

Marginaalit olivat varsin tasaisessa kamppailussa pienet, sillä Avangardin kolmas maali oli myös varsin korkealla, mutta juuri ja juuri sallitun verran ilmaan nousseella mailalla ohjattu.

Jokeripuolustaja Ossi Väänänen myönsi ottelun toisen erän jälkeen Viasatin erätaukohaastattelussa, että vastustajan iskukyky tuntui uhkaavalta.

- Kolme nollapeliä putkeen ei tarkoita, että aina tulisi sellaisia. Pelasimme kyllä hyvin, mutta heillä on kova ylivoima, joten jäähyltä on pysyttävä pois, sanoi Väänänen.

Barulinin temppu ihmetytti

Päätöserän alussa Jokerit tuli vielä takaisin mukaan peliin. Steve Moses pääsi yhden osuman päähän KHL:n jaetusta maaliennätyksestä pyssyttämällä ylivoimamaalin. Jokerit oli mukavasti pelissä mukana, mutta kotijoukkueen Sergei Shirokov masensi helsinkiläiset uudelleen viemällä joukkueensa jälleen kahden maalin johtoon. Shirokov iski kiekon maaliin, kun Avangardin pelaajat pääsivät kokeilemaan irtokiekosta kahteenkin otteeseen.

Moses sai kuitenkin tehtyä vielä kavennuksen ja nousi näin jakamaan KHL-maaliennätystä. Tätä ennen Niko Kapasen johtama kolmikko sai Jokereista eniten aikaiseksi hyökkäyssuuntaan, mutta niin vaan kuuma Moses oli se, joka sai todella tulosta aikaan.

Loppuun asti Jokereiden taistelu ei kuitenkaan riittänyt, vaan pisteet jäivät Avangardille lukemin 4-3.

Ehkä puhuttanein tilanne nähtiin toisen erän lopussa, kun alivoimaa pelanneen Avangardin maalivahti Konstantin Barulin potkaisi maassa maannutta Atte Ohtamaata. Selvältä näyttänyt tilanne jäi kuitenkin huomaamatta ottelun tuomaristolta, ja Barulin selvisi tempustaan ilman seurauksia.

Jokereiden vieraskiertue on nyt ohi, ja joukkue kohtaa runkosarjan tärkeässä päätöskotiottelussaan maanantaina samoista sijoista taisteleva Moskovan Dinamon. Sen jälkeen ohjelmassa on vielä liuta vieraspelejä.