Moses teki historiaa - Jokerit voitti Atlantin

KHL / Raportti
Steve Mosesin kauden 36. osuma varmisti hänelle KHL:n yhden kauden maaliennätyksen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit kohtasi runkosarjan neljänneksi viimeisessä ottelussaan läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevan Atlant Mytištšin.

Jokereiden kokoonpanoon tuli kaksi muutosta sunnuntain SKA-ottelun jälkeen, kun puolustuksessa Daine Todd korvasi Oskari Korpikarin ja Riku Helenius asettui tolppien väliin.

Jokerit ei lähtenyt otteluun suurten tulospaineiden alaisena, sillä neljäs sija läntisessä konferenssissa on jo lähes varma. Erkka Westerlundin valmentamalla joukkueella ottelussa tärkeintä oli toteuttaa omia pelillisiä asioita.

Mosesin historiallinen maali vei Jokerit johtoon

Steve Mosesin kauden 36. maali oli historiallinen, sillä hän siirtyi yksin hallitsemaan KHL:n yhden kauden maaliennätystä. Helpottava osuma syntyi ensimmäisessä erässä rangaistuslaukauksesta.

Avauserä oli tarkkaa pelaamista, ja maalipaikoilla ei juuri juhlittu. Jokerit kontrolloi kiekkoa aavistuksen enemmän, ja erityisesti Mosesin johtama hyökkäysvitja pyöritti peliä komeasti vastustajan alueella.

Atlant pyrki koko ottelun ajan rikkomaan Jokereiden syöttömyllyä syvällä omalla hyökkäysalueellaan. Avauerässä vierasjoukkue pääsi ilman suuria ongelmia paineen alta pois, mutta toisessa erässä Jokerit oli ajoittain vaikeuksissa.

Toista erää tahkottiin maaleitta 18 minuuttia, kunnes Jokereiden kakkosketju iski. Petteri Wirtanen ja Eetu Pöysti syöttelivät keskenään Atlant-puolustuksen läpi, ja Wirtanen iski kiekon Atte Engrenin selän taakse.

Jokerit karkasi kolmannessa erässä

Ryan Gunderson ja Tommi Huhtala lisäsivät Jokeriden johtolukemiksi jo 4−0 kolmannen erän alussa.

4−0-johtolukemien myötä Jokerit lopetti aktiivisen pelaamisen ja passivoitui. Jokerit otti kolmannessa erässä paljon jäähyjä, ja Atlant vyöryi kohti Jokereiden maalia.

Kotijoukkue sai kovan painostuksen päätteeksi kavennusosuman 12 minuuttia ennen ottelun loppua.

Jokereiden puolustus sähläsi vielä ottelun lopussa, ja Andrei Taratukhin iski illan toisen osumansa Heleniuksen taakse.

Loppulukemat kirjattiin 2−4 Jokereiden voittoon. Vierasjoukkue pelasi kaksi hyvää erää, mutta passivoitui liikaa viimeisessä erässä.

Jokereiden vieraskiertue jatkuu perjantaina Dinamo Minskiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle