SKA:n tähtipelaajat iskussa - Koskinen torjui tärkeän vierasvoiton

KHL / Raportti
Mikko Koskinen torjui SKA:lle ensimmäisen finaalivoiton.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pietarin SKA otti arvokkaan 4−2-vierasvoiton KHL-finaalien ensimmäisessä ottelussa. Kotijoukkue Ak Bars Kazan oli ensimmäiset 50 minuuttia selvä altavastaaja, mutta heräsi taisteluun ottelun viimeisillä minuuteilla.

Artemi Panarin vei Pietarin SKA:n 1−0-johtoon avauserän lopulla. SKA kasvatti johtonsa kolmeen maaliin kahdella toisen erän alun salamamaalilla, kun Patrick Thoresen ja Jevgeni Dadonov iskivät maalin mieheen.

Myös Ilja Kovaltšuk oli aktiivisella pelipäällä, eikä SKA-kapteenin esimerkkiä voi väheksyä. Toisessa erässä tunteet kuumenivat ja miehestä otettiin mittaa nyrkein useampaankin otteeseen.

Kolmannessa erässä Vadim Šipatšev napautti SKA:n jo 4-0-johtoon Panarinin oivaltavasta syötöstä. Kazanilaiset ohittivat 30 kertaa torjuneen Mikko Koskisen ensimmäisen kerran vasta yhdeksän minuuttia ennen ottelun päätöstä, kun Justin Azevedo ohjasi kiekon Koskisen taakse ylivoimalla.

Kazan sai avausmaalistaan lisäpotkua ja onnistui toistamiseen siniviivalta, kun puolustaja Stepan Zahartšukin laukaus löysi aukon SKA-maalin etunurkasta.

SKA:n peli näytti ensimmäiset 50 minuuttia poikkeuksellisen rauhalliselta ja itsevarmalta. Kun SKA:n nimekäs kokoonpano pelaa joukkueena, voitto vastustajasta kun vastustajasta on mahdollinen. Kazan osoitti kuitenkin ottelun loppuminuuteilla, että se pystyy parhaimmillaan horjuttamaan pietarilaisten puolustusta.

Voitto oli SKA:lle jo viides perättäinen. Toinen finaaliottelu pelataan Kazanissa maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle