Justin Azevedo upotti kurittomat Jokerit

KHL / Raportti
Ak Bars Kazan jyräsi Jokerit (arkistokuva).
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kazanissa nähtiin keskiviikkona ylivoimamaalien ilta, kun ottelun kuudesta maalista viisi mätettiin erikoistilanteista. Kaukalon kuningas oli Rauman Lukosta tuttu Justin Azevedo, jota Jokerit ei saanut lainkaan kuriin.

Tatarstanin pääkaupungissa Kazanissa pelattu ottelu sujui kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan. Epätasaisen alkukauden pelannut Ak Bars pelasi tällä kertaa tasapanoisen kuusikymmenminuuttisen ja jätti Jokerit vaille mahdollisuuksia.

Jokereiden osalta peli noudatti alkukaudelta tuttua sapluunaa: joukkue puolusti tunnollisesti ja kärsivällisesti, mutta vastaavasti helsinkiläisten hyökkäyspeli oli erittäin aneemista.

Toiveissa olleen pirteämmän hyökkäyspelin sijaan Jokerit kohtasi ottelussa uuden ongelman: kurittomuuden ja turhat jäähyt.

Ak Barsin taitavat hyökkääjät hyödynsivät ylivoimamahdollisuutensa Justin Azevedon johdolla. Kotoisessa Liigassakin männäkausilla pelannut hyökkääjä oli mukana Kazanin kolmessa ensimmäisessä maalissa.

- Erikoistilanteet ratkaisivat tänään, vastustaja teki kolme yv-maalia. Pitää muistaa, että vastassa olivat maailmanluokan pelaajat, jotka hommaa pyörittivät. Välillä heillä homma toimi ja limppu löytyi meidän omasta pussista, mutta täytyy sanoa, että kovalla prosentilla laittoivat sisään ja löysivät raot, Jokereiden hyökkääjä Tomi Mäki kommentoi ottelun jälkeen.

Azevedo alusti kauniilla syötöllään ottelun ratkaisseen 3-1-maalin, jonka jälkeen Jokerit näytti käytännössä luovuttaneelta. Lopulta Kazan otti ansaitun 4-2-voiton.

Keräsen maali laiha lohtu

Ottelun avauserä oli kaksikymmenminuuttisista tasaisin. Kotijoukkue Kazan oli erässä hienokseltaan niskan päällä, mutta ei päässyt maalipaikkoihin. Lopulta Azevedo kihautti illan ensimmäisensä, kun kanadalaislaiturin hurja lämäri painui Riku Heleniuksen vartioiman maalin yläkulmaan.

- Tulimme vahvasti otteluun ja olimme hyvin valmistautuneita. Pelistämme näki, että olimme levänneitä. Yleisilme oli hyvä ja hyökkäyspelissämme oli selkeä rytmi, Mäki kertoi.

Kotijoukkue Kazan otti lopulta pelin haltuunsa toisen erän alussa. Vihreäpaitainen joukkue pyöritti pitkään peliä Jokereiden puolustusalueella, mutta tasakentin tulos jäi vielä uupuumaan.

Jokerit pääsi tasoihin hieman varkain, kun Roman Abrosimovin maila kopsahti Peter Reginiä suoraan naamaan, ja Jokerit sai neljä minuuttia ylivoimaa.

Tasoitusmaali tuli kauniin kuvion jälkeen nopeasta hyökkäyksestä: Joye Hishon ja Ville Lajunen pelasivat kiekon maalin kulmalle Michael Keräselle, joka sai lyödä kiekon tyhjään maaliin.

Azevedo omaa luokkaansa

Keräsen maalin jälkeen Ak Bars meni lopulta menojaan. Ensin toisen erän lopulla Aleksandr Svitov siirsi Kazanin ylivoimalla uudestaan johtoon. Maalin alusti illan ykköstähti Azevedo.

Kolmannen erän alussa sama mies oli asialla uudelleen. Azevedon upea syötöstä Jiri Secac löi Kazanin 3-1-johtoon. Tämänkin maali syntyi ottelulle tyypillisesti ylivoimalla.

Secacin maalin jälkeen molemmille joukkueille oli selvää, että Kazan voittaa ottelun. Tämä näkyi siten, että tiivis puolustaminen unohtui kummaltakin joukkueelta.

Andrei Chibisov iski Kazanin neljännen ja ottelun ainoan viidellä viittä vastaan tehdyn maalin ennen kuin Jesse Joensuu kaunisteli ylivoimalla loppulukemiksi 4-2.

Jokerit pelaa seuraavan kerran perjantaina Lada Togliattin vieraana.

- Kyllä ne [välipäivät pelimatkoilla] aina yhdistävät joukkuetta etenkin näissä tilanteissa, kun tuloksellisesti ei tule onnistumisia. On tärkeää, miten kokoamme rivit, ja seuraava peli on jo se, missä sitä mitataan, Mäki analysoi.