Moses: "SKA:lla on kolme ykkösketjua"

KHL / Ennakko
Moses teki edellisessä SKA-ottelussa kaksi maalia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tasaisesti kehittyvä Jokerit ja ailahtelevainen Pietarin SKA kohtaavat maanantaina KHL:n läntisen konferenssin kärkiottelussa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Pietarissa SKA oli vahvempi, mutta marraskuussa Helsingissä Jokerit otti komean 3-1-voiton Steve Mosesin kahden maalin avustamana.

Jokerit vieraili ennen vuodenvaihdetta Davosissa perinteisessä Spengler Cupissa, jonka pelillisissä tuloksissa ei ole kehumista. Maalitykki Steve Moses myöntää, ettei matkaan lähdetty hampaat irvessä.

− Perheet ja vaimot olivat siellä mukana, myös omat vanhempani ja siskoni matkustivat sinne. Oli mukavaa ja tärkeää nähdä heitä. Pelit eivät sujuneet erityisen hyvin, mutta tärkeimmät pelit ovat kuitenkin KHL:ssä. Se oli pääkopan kannalta tärkeä reissu.

Jokerit aloitti uuden KHL-vuoden lauantaina 5−2-voitolla Dinamo Minskistä. Voitto nosti helsinkiläiset Bobrov-divisoonan kärkeen ohi Pietarin SKA:n. Jokerit katkaisi valkovenäläisten yhdeksän ottelun voittoputken pienten ketjumuutosten myötä tehokkaaksi herkistyneen Niko Kapasen neljän pisteen illan voimin.

− Meidän ketjullamme ei oikein kulkenut siinä pelissä, mutta niin se vaan on. Aina ei voi olla parhaimmillaan.

"Nämä ovat niitä hauskimpia pelejä"

Maanantain otteluun ei tarvitse kaivella erityistä latausta. Moses odottaa jo innolla kauden kolmatta kohtaamista.

− Nämä ovat niitä hauskimpia pelejä. Isot seurat, kuten Pietarin SKA tai Ak Bars Kazan tuovat aina pienen lisäjännitteen peleihin. Hallikin on jälleen täynnä.

SKA voitti vain kolme joulukuun kahdeksasta ottelustaan. Pietarilaiset hävisivät edellisen ottelunsa todella katkerasti, kun Moskovan Dinamo haki Pietarin Jääpalatsista vieraspisteet maalein 2−1 Maxim Karpovin viimeisen minuutin osumalla. SKA pelasi kelpo ottelun vieden laukaukset nimiinsä 36−18.

Viikon pelitauko tuo kuitenkin haasteen valmistautumiseen, joten Jokereilla on oiva tilaisuus ottaa pelirytmiään hakevasta pietarilaisjoukkueesta niskalenkki heti ensiminuuteilla.

− Kyllä, meidän pitää olla heti ottelun alussa valmiina. Heillä taitaa olla myös pari isoa pelaajaa poissa kokoonpanosta, Ilja Kovaltšuk ainakin ja ilmeisesti Viktor Tihonov myös. Onko Artemi Panarin jo pelikunnossa, Moses kyseli sunnuntain aamuharjoitusten jälkeen.

Panarin on pelannut kahdessa edellisessä SKA:n ottelussa, joten hän lienee kokoonpanossa maanantaina. Myös Kovaltšuk ja Tihonov matkustavat SKA:n verkkosivujen mukaan Helsinkiin, mutta näiden taitureiden pelikuntoa voi toistaiseksi vain arvailla.

− Loukkaantumisista huolimatta heidän kaikki kolme ensimmäistä kentällistään ovat joka tapauksessa "ykkösketjuja". Meillä on jälleen loistava tilaisuus näyttää, että kuulumme KHL:n kärkeen. Haluamme olla joukkue, jota vastaan muut eivät halua pelata, Moses summaa Jokereiden tavoitteet otteluun ja koko loppukauteen.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Aaltonen vaihtoi Tommi Huhtalan kanssa paikkaa, ja siirtyi Petteri Wirtasen laidalla kakkosketjuun. Onko tämä se muutos, jolla Aaltonen saadaan jälleen vireeseen?

Mikko Koskinen #19 | Lugano

Maalivahti

Sibir Novosibirskistä Pietariin siirtyneestä Mikko Koskisesta odotetaan Gagarin Cupin arvoista veskaria.

» Lähetä palautetta toimitukselle