Vain voitto kelpaa Jokereille

KHL / Ennakko
Jokerit hävisi edellisen kotiottelunsa Pietarin SKA:lle.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden tiivis ottelutahti jatkuu perjantaina, kun pudotuspelipaikkaa jahtaava Severstal Tšerepovets saapuu Helsingin Areenalle. Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt helsinkiläisjoukkue kaipaa kolmea sarjapistettä, ettei Pietarin SKA pääse sarjataulukossa pienelle karkumatkalle.

Tasapainoisen alkukauden pelannut Jokerit lähtee perjantain otteluun kahden pelin tappioputkessa. Tilanne on helsinkiläisryhmälle harvinainen, sillä vain kertaalleen aiemmin tällä kaudella Jokerit on hävinnyt kaksi kamppailua peräjälkeen.

Severstal-ottelu on Jokereille jo kolmas kuuden päivän sisällä. Viime lauantaina Dinamo Minsk kaatui vakuuttava esityksen jälkeen lukemin 5−2. Maanantaina hegemoniaottelussa kliinisesti puolustanut Pietarin SKA otti Areenalta tärkeän 1−3-voiton. Keskiviikkona Jokerit hävisi Riian Dinamon fanaattisen kotiyleisön edessä numeroin 3−2.

SKA:n tavoin Dinamo yllätti Jokerit korkealla ja aktiivisella karvauksella. Jokereiden pelityyliä on tutkittu KHL-seuroissa tarkasti. Venäläissarjassa tyypillinen passiivinen ohjauspeli on helsinkiläisiä vastaan tuhoon tuomittu vaihtoehto. Keskialueen pelaamisessa Jokerit on KHL:n kenties paras joukkue, joten hyökkäysalueella tapahtuva rohkea karvaus on vastustajille hyvä vaihtoehto.

Jokerit kamppailee tiivisti KHL:n läntisen divisioonan kakkossijasta yhdessä Pietarin SKA:n kanssa. Yhden ottelun enemmän pelannut SKA on pisteen edellä, joten voitto Severstalista olisi Jokereille erittäin tärkeä.

Erkka Westerlund teki jo viikko sitten pieniä muutoksia narripaitojen ketjukokoonpanoihin. Ketjumuutokset piristivät varsinkin Niko Kapasen peliä. Kapasen johtamalta ykkösketjulta on lupa odottaa paljon myös perjantain ottelussa.

Severstal Tšerepovets tähtää pudotuspeleihin

Helpolla Jokerit ei tule perjantaina pääsemään. Severstal Tšerepovets on suomalaisyleisölle tuntematon joukkue, mutta vähintäänkin iskukykyinen. Tšerepovetsin kaupungista ponnistava joukkue tähtää pudotuspeleihin viime kauden epäonnistumisen jälkeen. Joukkue on vain kahden pisteen päässä pudotuspelipaikasta, joten nälkää luulisi ainakin riittävän.

Severstal pelasi viimeksi keskiviikkona. Hieman yllättäenkin joukkue nappasi tyylipuhtaan 0−4-voiton Torpedo Nižni Novgorodista. Ennen Torpedo-ottelua Severstal hävisi kolme ottelua peräkkäin vain yhden maalin erolla.

Vierasjoukkue on pelannut koko kauden tasaisia ja vähämaalisia otteluita. Tšerepovetsin joukkueen alkukauden otteluista peräti kymmenen on venynyt voittolaukauskilpailuun asti. Vastaavasti Jokerit on joutunut rankkarikilpailuun vain kahdesti.

Puolustusalueella vierasjoukkuejoukkue pyrkii voimakkaaseen taklauspeliin. Isokoinen ja fyysinen puolustusosasto pyrkii horjuttamaan vastustajia kovilla otteilla ruotsalaispuolustaja Alexander Urbomin johdolla.

Severstalin tärkein pelaaja hyökkäyspäässä on joukkueen sisäisen pörssin kärkinimi Dimitri Kagarlitski. Pienikokoinen laituri on mättänyt alkukauden aikana 30 tehopistettä.

Jokerit lähtee perjantain illan otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Severstal nojaa pelissään fyysiseen omaan alueen peliin, johon Jokerit pystyy vastamaan ennen kaikkea paremmalla luisteluvoimallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle