Brian O'Neill viimeisteli Jokereiden voittomaali tiistaina Traktoria vastaan.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tolvanen ja O'Neill toivat tiistaina raikkautta - Jatkuuko vire Kunlunia vastaan?

Helsingin Jokerit nappasi tiistaina tärkeän voiton, sillä joukkue katkaisi kolmen ottelun tappioputken. Jokereiden hyökkäykseen toi piristystä kokoonpanoon palannut Eeli Tolvanen. Torstaina helsinkiläiset saavat vastaansa ailahtelevan Red Star Kunlunin.

Red Star Kunlunin päävalmentajana aloitti kauden alussa Mike Keenan, joka sai kuitenkin potkut joulukuun alussa joukkueen ajauduttua peräti yhdeksän ottelun tappioputkeen. Uuden päävalmentajan Bobby Carpenterin alaisuudessa tulokset ovat hieman kohentuneet. Viimeisen kymmenen ottelun saldo on viisi voittoa ja viisi tappiota. 

Toista kautta KHL:ssä pelaavan Kunlunin pelaajamateriaali vaihtui lähes täysin ensimmäisen kauden jälkeen. Keenanin harteille lyötiin kovat odotukset toisesta kaudesta, mutta nyt Kunlunilla on matkaa pudotuspeliviivaan peräti 14 pistettä. Ensimmäisellä kaudellaan Kunlun eteni pudotuspeleihin, mutta tippui heti ensimmäisellä kierroksella.

Kiinalaisjoukkueessa on pelannut kuluvan kauden aikana useampikin suomalainen. Maalivahti Tomi Karhunen aloitti kautensa Red Starissa, mutta siirtyi Vitjaz Podolskiin.

Vitjaz ja Kunlun kävivät suomalaispelaajilla vaihtokauppaa marraskuussa, kun Matias Myttynen siirtyi Kiinasta Vitjaziin ja Jaakko Rissanen toiseen suuntaan. Rissanen on pelannut Kunlunissa 17 ottelua, joissa on syntynyt kolme tehopistettä.

Puolustaja Joonas Järvinen pelaa jo toista kauttaan kiinalaisseurassa. Hän on joukkueen luottopuolustaja ja nauttii illasta toiseen noin 20 minuutin peliajasta.

– Saimme hyvän alun kauteen, ensimmäiset kymmenen peliä sujuivat oikein hyvin. Sen jälkeen homma lähti laskusuuntaan, joka kesti vähän liian kauan. Huonon jakson takia menetimme etua muihin nähden ja pleijariviiva karkasi. Nyt olemme hiljalleen kääntäneet kurssia runkosarjan loppua kohden, Järvinen kertoo joukkueensa kaudesta.

Tolvanen ja O'Neill jälleen yhdessä

Myös Helsingin Jokereilla on kausi sujunut hieman ailahdellen. Syksyllä joukkue oli vahvassa lyönnissä ja pitkässä voittoputkessa, mutta viime aikoina tulokset ovat olleet heikompia.

Tiistaina Jokerit kuitenkin katkaisi kolmen ottelun tappioputken 3–0-voitolla Traktor Tšeljabinskista. Esitys ei ollut häikäisevä, mutta Jokerit teki tarvittavan.

Voittomaalin heti ottelun alkuhetkillä iskenyt kaksikko Brian O'Neill ja nuorten MM-kisoista kokoonpanoon palannut Eeli Tolvanen löysivät yhteisen juonen nopeasti. Kaksikko teki hurjaa jälkeä alkukaudella, mutta oli pitkään erossa toisistaan ensin O'Neillin loukkaantumisen ja sen jälkeen Tolvasen ollessa nuorten MM-kisoissa.

Tiistaina maalin lisäksi kaksikko loi useita maalipaikkoja. Tolvasen paluu Jokereiden kokoonpanoon oli selvä piristys helsinkiläisjoukkueen otteisiin, jotka ovat olleet mollivoittoisia viime aikoina.

Vaikka helsinkiläisjoukkueella tehtyjen maalien määrä on tippunut alkukaudesta, narrilauma edelleen puolustaa sitkeästi ja yhtenäisesti. Vain Moskovan TsSKA on päästänyt vähemmän maaleja tällä kaudella KHL:ssä kuin Jokerit.

Jokereiden tiiviin puolustuksen tietää myös Järvinen.

– Jokerit pelaa hyvin yhteen ja puolustaa tiukasti. Toivotaan, että saadaan muutama maali, maalinteko on ollut meillä tällä kaudella vähän ongelmana. Olemme kovaa työtä tekevä joukkue, mutta aina ei tiedä etukäteen, mitä saamme aikaan. Toivotaan ainakin viihdyttävää peliä, Järvinen ennakoi.

Kommentit

Loukkaantuneet

kh
Tilannetta seurataan viikko kerrallaan
lh
Ranne leikattu. Mahdollinen paluu maaliskuun lopulla.
p
Aivotärähdys. Tilannetta seurataan viikko kerrallaan.
p
Paluu runkosarjan lopulla.

Edelliset ottelut

Jokerit

Red Star Kunlun

18.01
Dinamo Mn - Red Star Kunlun
16.01
Dinamo Msk - Red Star Kunlun
09.01
SKA - Red Star Kunlun
07.01
Red Star Kunlun - Sibir
05.01
Red Star Kunlun - Jugra

Ottelukierros

Admiral - Barys
11.30
Sibir - Avangard
14.30
SKA - Lokomotiv
18.30
TsSKA - Lada
18.30
Vitjaz - Avtomobilist
18.30
Slovan - Traktor
20.00

Tällä kaudella