Sarjajumbo päättää Jokereiden kotiputken

KHL / Ennakko
Juhamatti Aaltonen on syttynyt pelaamaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit pelaa neljännen kotiottelunsa viikon sisään, kun vähiten pisteitä KHL:ssä kerännyt Metallurg Novokuznetsk sapuu Helsinkiin. Jokerit on vienyt kolme edellistä peliä, ja jumbon kukistaminen luetaan sille jo pakkovoitoksi.

Helsinkiläiset vierailivat Novokuznetskissa jo syyskuun alkupuolella. Tuolloin Jokerit ei pystynyt parhaimpaansa, mutta sai väännettyä vierasvoiton lukemin 2-3 Niklas Hagmanin loppuhetken maalilla.

Tuon jälkeen molempien kaudet ovat edenneet liki ennakko-odotusten mukaan. Jokerit on vakiinnuttanut paikkansa läntisen konferenssin kärkipäässä, kun taas Metallurg on valahtanut sarjan hännille.

Jokereiden kuluneen peliviikon kaikki ottelut ovat olleet hieman samanlaisia. Jokerit on ollut niissä hieman hallitsevampi osapuoli, mutta kaikki ovat päättyneet isäntien maalin voittoon. Helsinkiläiset ovat jo pitkään tahkoneet numeroiden valossa tiukkoja kamppailuja.

Jokereiden materiaali uhkaa tällä hetkellä käydä varsin kapeaksi, kun loukkaantumiset ovat pudottaneet miehiä riveistä. Tammikuun pelitahti on todella kova, joten väsymystäkin on varmasti ilmassa. Kokoonpanoon ei ole mahdollista juurikaan tehdä muutoksia. Ainoastaan kakkosvahti Riku Heleniuksen paluuta odotellaan kenties jo torstaiksi.

Positiivisina seikkoina joukkueesta voidaan nostaa esiin Juhamatti Aaltosen ja Pekka Jormakan otteet. Etenkin ensimmäisen herääminen olisi Jokereille kevään kannalta todella tärkeää. Etenkin, kun joukkueen ykköskenttä tarpoo tällä hetkellä tehottomuuden kanssa.

Kapeasta materiaalista entistä kapeampi

Metallurg lähti kauteen varsin nimettömällä porukalla. Joukko on harventunut entisestäänkin, kun pelaajia on kaupattu pois.

Joukkueen ykköstähdeksi voidaan nimetä vasta 18-vuotias Kirill Kaprizov, joka edustaa Metallurgia myös tähdistöottelussa. Länsimaisia pelaajia on jäljellä enää yksi, puolustaja Cade Fairchild. Puolustuksen johtohahmo tosin kaupattaneen vielä muihin Euroopan sarjoihin vielä tämän kauden aikana.

Lähtökohtaisesti Metallurgilla ei pitäisi olla Jokereita vastaan juurikaan mahdollisuutta. Monet muut KHL:n häntäpään joukkueet osaavat tehdä tiukan puolustusmuurin, jolla voi joskus yllättää isompia joukkueita. Metallurg ei kuitenkaan ole tällaisia otteita ainakaan toistaiseksi pystynyt esittämään.

» Lähetä palautetta toimitukselle