Pystyykö Jokerit toiseen perättäiseen voittoon?

KHL / Ennakko
KHL-tulokkaat kohtaavat Helsingissä
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit pelasi lauantaina ehjän ottelun ja nappasi historiallisen KHL-voiton. Maanantaina helsinkiläiset saavat vieraita Mustanmeren rannalta.

Jokereiden kauden kolmannen KHL-ottelun vieraaksi saapuu toinen sarjatulokas, HK Sotši. 

Viime talviolympialaisten näyttämölle Sotšin lomaparatiisiin tyhjästä kasattu joukkue on liigan neljästä uudesta seurasta ainoa, jolla ei ole pitkää seurahistoriaa.

Eihän näillä eväillä voi saada kasaan toimivaa joukkuetta?

Ehkä voi. Sotši hävisi avausottelussaan Pietarin SKA:lle vain niukasti maalein 3-2. Joukkue oli altavastaajana, mutta ei ottanut turhia jäähyjä.

Joukkueen ykkösmaalivahti hankittiin Sparta Prahasta. Hän on nimeltään Tomas Pöpperle. 29-vuotiaalla tsekkivahdilla on takanaan erittäin vahva KHL-kausi.

SKA-ottelussa mies torjui 35 kertaa päästäen vain kolme maalia.

Joukkueesa on suomalaisväriä kahden pelipaidan verran. A-maajoukkueessa pari vuotta sitten piipahtanut Joonas Järvinen siirtyi Sotšiin AHL-seura Milwaukee Admiralsista. NHL-ura ei parin Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen auennut, joten Eurooppa on 25-vuotiaalle TPS-kasvatille hyvä vaihtoehto. Avausottelussa peliminuutteja kertyi hieman alle neljätoista.

Järvisen suomalainen seuralainen saapui Jyväskylästä, kun 26-vuotias Max Wärn teki KHL-sopimuksen Mustanmeren rannalle. Viime kaudella 35 pistettä JYPin paidassa merkkauttanut Wärn sai avausottelussa peliaikaa peräti 20 minuuttia.

Sotšin joukkueessa on useita mielenkiintoisia pelaajia, joilla on vahva pohjoisamerikkalainen tausta. Tunnetuimpana nimenä nousee esiin lähes 400 NHL-ottelua kirjauttanut Oleg Saprikin, jonka vuosien kokemus myös KHL:stä on tulokasjoukkueelle todella arvokasta.

Saprikin ei ollut kokoonpanossa SKA-ottelussa. Syy ei ole tiedossa.

Kanadalaiset Cory Emmerton ja Mark Olver löytyvät kauden mittaan varmuudella lehtiotsikoista. Molemmilla on taustallaan NHL-otteluita, mutta pääosin ura on kulunut AHL-sarjassa.

165-senttinen taskuraketti nimeltään Mihail Anisin on mielenkiintoinen persoona. Viime kaudella Anisin sai potkut Donbass Donetskista sekoiltuaan yöelämässä yhdessä silloisen joukkuetoverinsa Sergei Varlamovin kanssa.

Osa joukkueen venäläisistä pelaajista on KHL-taustastaan huolimatta kääntämättömiä kortteja. 25 vuoden molemmin puolin pyörivät pelaajat voivat hyvin valmennettuna olla yllättävänkin vahvoja.

Sotšin valmentaja Vjatšeslav Butsajev on tehnyt pitkän uran pelaajana. Näytöt valmentajana ovat vielä ohuet. 

Palmujen alta ponnistavassa ryhmässä on päälle liimatusta tunnelmastaan huolimatta runsaasti taitoa, eikä ottelu tule mielikuvista huolimatta olemaan Jokereille helppo.

Helsinkiläisten peli tuntuu olevan heti alkukaudesta todella hyvin uomassaan. Kotijoukkuetta voi pitää ottelun suosikkina.

Voitto tänään, ja kauden alkua voi pitää erittäin onnistuneena.

Seuraa Heitä

Petr Koukal #42 |

Keskushyökkääjä

Vahvaa tunnetta ja taidokasta pelinrakennusta kakkosketjun keskushyökkääjänä.

Max Wärn #84 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella JYPissä loistaneelle Wärnille on tarjolla isoa roolia KHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle