Kuinka vahvoja valkovenäläisiä Helsingissä tarjoillaan?

KHL / Ennakko
Edellisellä vierailullaan Jonathan Cheechoo iski hattutempun.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Maajoukkuetauolla latautunut Jokerit palaa KHL-jäille Helsingissä. Vieraaksi saapuu valkovenäläinen Dinamo Minsk. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat olleet tasaväkisiä, joista molemmat ovat onnistuneet nappaamaan vierasvoitot.

Jokerit päätti maajoukkuetauon jakaman kauden alkupuoliskon tappioon, kun KHL-mestari Metallurg Magnitogorsk oli viikko sitten parempi maalein 1−4. Jokerit on 26 ottelun jälkeen läntisen konferenssin kolmannella sijalla.

Helsinkiläisten ottelutahti kevenee hieman loppukautta kohden, ja marraskuun toinen peliviikko tuokin mukanaan vain kaksi kotiottelua. Sunnuntaina vastaan asettuu Petri Matikaisen johtama Slovan Bratislava, mutta otteluviikko alkaa tiistaina kauden kolmannella Dinamo Minsk-ottelulla.

Kauden avauksessa Minskin paras pistemies Jonathan Cheechoo iski hattutempun ja siivitti joukkueensa 4−5-vierasvoittoon. Toisessa kohtaamisessa Minskissä Jokerit oli parempi niukasti maalein 2−3 Niko Kapasen iskettyä kahdesti. 

Odotettavissa hyvin latautunut Jokerit

Jokereiden viisikkopeli on ollut koko kauden melko hyvällä mallilla. Sen myötä helsinkiläiset pystyvät parhaimmillaan haastamaan myös sarjan kärkijoukkueet, ainakin tasakentällisin. Tiukka ottelutahti vaikutti keskittymiskykyyn ja energiatasoon, joten viikon tauko on varmasti ollut tarpeen.

Jokereista maajoukkuepaitaan kutsuttiin vain puolustajat Ville Lajunen ja Atte Ohtamaa sekä maalivahti Henrik Karlsson. Viime viikkoina hyvän vireen löytänyt Karlsson osoitti taitojaan myös EHT-turnauksessa pitäen maalinsa koskemattomana isänpäivän ottelussa Leijonia vastaan. 

Muut pelaajat piipahtivat vapaapäivinään kuka missäkin ottamassa etäisyyttä jääkiekkoon. Tiistain otteluun voikin odottaa levännyttä ja latautunutta Jokerit-joukkuetta, joka on ehtinyt ottaa oppinsa alkukauden onnistumista ja epäonnistumisista.

Sairastuvallakin näyttää paremmalta, kun Oskari Korpikari on jälleen harjoittelukunnossa. Ainoa punaisen ristin mies on Niklas Hagman, jonka paluuta odotetaan vasta joulukuun puolella. 

Mikä on tehomiesten kunto?

Dinamo Minsk on läntisen konferenssin kuudentena 11 pistettä Jokereita perässä. Joukkue on kerännyt 25 ottelussa 43 pistettä, joka on linjassa kauden ennakko-odotuksiin nähden. Valkovenäläisillä on allaan kaksi vierastappiota sarjan alemman kastin joukkueille. Syyt löytyvät sairastuvalta. 

22 ottelussa kymmenen maalia ja 25 tehopistettä nakuttanut Cheechoo on ollut kaksi viimeistä ottelua sivussa loukkaantumisen vuoksi. Myös viimeiset kolme pelattua ottelua menivät kiikaritehoilla. Lisäksi minskiläisten kolmanneksi paras tehomies Charles Linglet on ollut pari viikkoa sivussa.

Molemmat veijarit lähtevät mukaan joukkueen vieraspelimatkalle, joka alkaa Helsingistä jatkuen Riikaan ja Pietariin. Maanantaina Minskissä harjoitellut Cheechoo lienee tiistaina kokoonpanossa.

− Harjoittelin ensimmäistä kertaa täydellä teholla, olo on hyvä. Pelikunto selviää kuitenkin vasta tiistaina, Cheechoo kertoi seuransa verkkosivuilla maanantaina.

Minsk on KHL:n parhaita ylivoimajoukkueita, joten avainpelaajien poissaolot iskevät pahiten juuri erikoistilanteisiin. Myös viisi ylivoimamaalia iskeneen puolustaja Nick Bailenin pelivire on syytä laittaa seurantaan, kun arvioidaan tiistai-illan valkovenäläisten väkevyyttä.

Minskin maalilla päävastuuta kantaa norjalaisvahti Lars Haugen. Haugenin taakse on hänen viimeisissä kahdessa ottelussaan tehty neljä maalia per ottelu. Yhtään sen varmempia veräjänvartijoita ei löydy vaihtopenkiltäkään.

Minskillä on parhaimmillaan Jokereiden tapaan kaksi hyökkäysvoimaista ketjua, mutta maalivahtietu kääntää ennakkoasetelmat kotijoukkueen puolelle.

Seuraa Heitä

Steve Moses #12 |

Laitahyökkääjä

Jokereiden paras pistemies on ollut huippuvireessä. Moses on osunut jo 16 kertaa.

Jonathan Cheechoo # |

Oikea laitahyökkääjä

Tarkasti laukova Cheechoo on tärkeä palanen vierasjoukkueen ylivoimapelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle