Jyrääkö Jokerit myös Barysin?

KHL / Ennakko
Jokerit jyräsi Dinamo Riian keskiviikkona.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokereiden ottelu ottelulta kehittyvän pelaamisen testaa jälleen uusi tuttavuus, kun Kazakstanin KHL-joukkue Barys Astana saapuu Helsinkiin. Molemmilla joukkueilla on hyvävireiset kärkiketjut, mutta kokoonpanon leveys kääntää edun Jokereille.

Keskiviikkona Dinamo Riikaa höykyttänyt Jokerit kohtaa perjantaina astetta kovemman vastuksen Kazakstanista, kun sarjan ylempään keskikastiin lukeutuva Barys Astana saapuu Helsinkiin.

Riikalaisten talousvaikeudet ovat olleet jo pitkään tiedossa, eivätkä ongelmat voineet olla näkymättä peliesityksissä. Samaa vaivaa palkanmaksun suhteen on myös Barysin joukkueella, joka on kuitenkin menestynyt latvialaisia paremmin. Palkkoja on rästissä sekä viime kauden että tämän kauden osalta.

Barys menestyy ykkösketjun voimin

Kazakstanin pääkaupungista Astanasta ponnistava joukkue pelasi viime kaudella historiansa parhaan runkosarjan, mutta pelit tyssäsivät pudotuspelien toisella kierroksella. Suomalainen valmentajaduo Ari-Pekka Selin - Raimo Helminen vaihdettiin venäläiseen kiekkolegendaan Andrei Nazaroviin.  

Kazakkien materiaali ei pärjää leveydessä Jokereille, mutta pohjoisamerikkalainen ykkösnyrkki on erittäin vaarallinen ja tehnyt yli puolet Barysin maaleista. Ketjun muodostavat Nigel Dawes, Dustin Boyd ja Brandon Bochenski. Kaikki kolme ovat tehneet tällä kaudella jo yli 20 pistettä.

Kärkimiesten takana on pisteiden osalta hiljaisempaa, ainoastaan joukkueen kärkipuolustaja Mike Lundin on pystynyt yli kymmeneen tehopisteeseen. Joukkue koostuu pääosin Kazakstanin maajoukkueen pelaajista, joten kiekollisen osaamisen kapeus ei ole suuri yllätys.

Edellisessä ottelussaan Barys otti puhtaan 5-0-voiton tänään valmentajansa suomalaiseen Jukka Rautakorpeen vaihtaneesta Amur Habarovskista. Viimeisistä viidestä ottelusta on tarttunut matkaan kolme voittoa ja kaksi tappiota. Vastustajat ovat olleet sarjan alempaa kastia.

Barysin viime ottelut ovat olleet maalirikkaita molempiin suuntiin, mutta joukkueella on kuitenkin KHL:n neljänneksi paras alivoima. Helppo kuvitella, että tämä on maajoukkuueen peleistä opittu vahvuus.

Jatkaako Moses hurjaa pistetahtiaan?

Jokereita enemmän jäähyillyt Barys saakin laittaa parastaan, kun tehotrio Linus Omark – Petr Koukal – Steve Moses päästetään irti. Ketju on ollut viime otteluissa uskomattoman kovassa vireessä. Pelaajat nauttivat tasapainoisessa ketjussa pelaamisesta täysin rinnoin, joten onnistumisia on varmasti luvassa myös jatkossa.

Erkka Westerlundin reagointi Jokereiden heikkoon valmistautumiseen ennen kotiotteluita toimi ainakin keskiviikkona erinomaisesti. Kiekkoprofessorin ammattitaitoa ei ole syytä epäillä perjantainkaan osalta. 

Niko Kapasen johtama ykkösketju ei ole saanut viime otteluissa tehoja irti. Niklas Hagmanin loukkaantuminen ei ainakaan auta asiaa. Tommi Huhtala hankki keskiviikkona vastustajalle kaksi jäähyä, mutta ei kokonaisuutena vakuuttanut ketjun toisena laiturina. Iso kysymys kuuluukin, kuka muu muka?

Barysin ykkösmiesten tehokkuus on sitä luokkaa, että he voivat ratkaista perjantai-illan ottelun nimiinsä muutamalla väkevällä yksilösuorituksella. Jokerit saa kuitenkin leveämmällä kokonaisuudellaan ennakkosuosikin aseman.

» Lähetä palautetta toimitukselle