Kova kotiputki alkaa - Jatkuuko Jokereiden hyvä vire?

KHL / Ennakko
Jokerit vääntää torstaina Omskia vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Vaihteeksi kotona pelaava Jokerit on päässyt hyvään vireeseen, sillä helsinkiläiset voittivat vieraskiertueellaan kolme neljästä ottelustaan. Torstain vastus on kuitenkin kova.

Maajoukkuetauon ja vieraskiertueen seurauksena Jokerit ei ole pelannut vielä kotona tässä kuussa, mutta tilanne korjaantuu KHL:n kovan otteluohjelman ansiosta. Torstain ottelu Avangard Omskia vastaan aloittaa kovan vajaan kahden viikon putken, jonka aikana helsinkiläiset pelaavat kuusi perättäistä kotipeliä. 

Ensimmäinen vastustaja on itäisen konferenssin kova Avangard Omsk, joka on tällä hetkellä konferenssinsa kolmantena. Peliä voidaan luonnehtia kärkiotteluksi, sillä Jokerit on puolestaan läntisen konferenssin kakkospaikalla. Tulosvetoon kannattaa veikata pieniä maalimääriä, mikäli samojen joukkueiden reilu viikko sitten Omskissa pelaama ottelu antaa lainkaan osviittaa: Jokerit voitti tuon väännön lukemin 1-0. 

Jokereiden maalivahti Henrik Karlsson piti tuossa ottelussa nollan ja oli joukkueen sankari. Omskin halli on Karlssonin vanha kotihalli, sillä mies pelasi seurassa kuusi ottelua kaudella 2013-14. Tärkeä voitto oli merkityksellinen myös siksi, että Jokerit on nyt päihittänyt jokaisen KHL-vastustajan vähintään kerran. 

- Henke antoi meille mahdollisuuden voittaa, ottelun ainoan maalin tehnyt Philip Larsen kertoi Jokereiden verkkosivujen haastattelussa. 

Larsenin maali syntyi ylivoimalla, ja erityistilanteet ovat tärkeä mahdollisuus Jokereille myös kotona, sillä helsinkiläisten ylivoima on toiminut alkukaudesta hienosti. Rankasta otteluohjelmasta huolimatta myös Jokereiden pistesaalis on kasvanut tasaisen mallikkaasti, mistä kertoo neljän pelin vieraskiertueelta mukana tuodut kolme voittoa. 

- On helpompaa pelata, kun voittaa. Kyllä meistä varmaankin näkee, että nautimme pelaamisesta enemmän kuin kuukausi sitten, Jesper Jensen kertoi Jokereiden verkkosivuilla keskiviikkona. 

Omskilaisten paketti kasassa

Rikas siperialaisseura Avangard on pelannut alkukaudesta ailahtelevaisesti, vaikka pisteitä on kertynyt mukavasti. Vieraat tulevat kuitenkin hyvillä mielin Helsinkiin, sillä joukkue kaatoi tiistaina Pietarissa SKA:n lukemin 1-3. Myös edeltävä ottelu kotona Amuria vastaan päättyi tyylikkääseen 3-0-voittoon, joten maalivahtiongelmaa joukkueella ei ole. 

Joukkueen alkukauden tehokkain pelaaja on ollut 23 pistettä tehnyt Vladimir Sobotka, vielä toissa kaudella NHL:ssä pelannut keskushyökkääjä. Tulitukea on antanut Aleksandr Perežogin, jolla on kasassa 21 pistettä.  

Jokeripelaajista Ossi Väänänen ja Tommi Huhtala ovat loppukauden sivussa. Helsinkiläiset saivat vieraskiertueella hyviäkin uutisia sairastuvalta, kun Daine Todd ja Tomi Mäki palasivat kokoonpanoon. Topi Jaakola kärsi vieraskiertueella pelikieltonsa loppuun.

Oskari Korpikari on yhä sivussa, mutta Juhamatti Aaltonen teki Jokereiden edellisessä ottelussa maanantaina paluun kaukaloihin. Paluu sujui mallikkaasti, sillä hyökkääjä teki kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle