Pyhä-Steve ja Tatarstanin Lumileopardit

KHL / Ennakko
Steve Moses on onnistunut viidessä perättäisessä ottelussa.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit nappasi sunnuntaina nihkeän 3−2-voiton Amur Habarovskista. Pelit jatkuvat heti maanantaina, kun vastaan asettuu kaksinkertainen Gagarin Cup-voittaja Ak Bars Kazan. Tatarstanilaiset kärsivät muutamista loukkaantumisista, mutta hyvävireiset maalivahdit takaavat tiukan ottelun.

Jokereiden sunnuntain voittolaukauksille asti venynyt kenraali KHL-jumbo Amur Habarovskia vastaan ei lupaa erityisen hyvää maanantain kärkikamppailua ajattelen. Itäisen konferenssin kärkipaikan vallanneet Kazanin "Lumileopardit" ovat vähintään paria pykälää edellisiä vieraita parempia.

Maaliputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi venyttänyt Steve Moses jatkaa huippuiskussa. KHL:n maalipörssiä 22 osumalla johtava Moses oli sunnuntainakin yksi ottelun hahmoista ja on sitä varmasti myös maanantaina. Amerikkalaislaituri iski Jokereiden avausmaalin ylivoimalla ja ratkaisi ottelun voiton ainoana onnistujana voittolaukauskilpailussa.

Vaikka Riku Helenius torjui kaikki kolme Amur-yritystä, Henrik Karlsson aloittanee maalilla Kazan-ottelussa ja jarruketjuissa nähdään normaalia rotaatiota.

Ak Bars Kazan on Jokereiden tapaan parantanut esityksiään syksyn mittaan. Edellisessä ottelussaan Kazan vahvisti otettaan Tatarstanin herruudesta kaatamalla alueen pikkuveljensä Neftehimik Niftekamskin vieraissa lukemin 1−4. Kazanin maalia vartioi kakkosveskari Emil Garipov, joka päästi taakseen vain yhden maalin.

Jokerit-otteluun maalinsuulle voi ennustaa 24-vuotiasta ja 196-senttistä Anders Nilssonia. Nuori ruotsalaisvahti on torjunut ensimmäisellä KHL-kaudellaan tasan 94 prosentin varmuudella. Hän on KHL-vahtien parhaimmistoa.

Kenttäpelaajien osalta tatarstanilaisilla on hieman huolia. Loukkaantuneiden kirjoissa ovat ainakin hyökkääjät Alexander Svitov ja Janne Pesonen. Myös joukkueen kolmanneksi paras pistemies Sergei Kostitsin on ilmeisesti sivussa kokoonpanosta. Joukkuetta luotsaa Venäjän entinen maajoukkuevalmentaja Zinetula Biljaletdinov.

Jokerit on kuuden ottelun voittoputkessa, Kazanilla on ollut hieman ailahtelevampaa. Viidestä viime ottelusta joukkue on napannut kolme voittoa. Pari viikkoa sitten Kazan romahti vieraissa ja hävisi Sibir Novosibirskille tylyin lukemin 6−1.

Katsomossa on paikalla myös Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Pär Mårts, joka on tullut katsastamaan erityisesti Jokerit-taituri Linus Omarkia ja Kazan-hyökkääjä Oscar Mölleriä, joiden voi odottaa ilmaantuvan joulukuussa pelattavan EHT-turnauksen kokoonpanoon.

Maanantain ottelusta voi ennustaa tasaista ja vähämaalista vääntöä, jossa jäähyjen merkitys korostuu sunnuntain ottelun tapaan.

Seuraa Heitä

Steve Moses #12 |

Laitahyökkääjä

Saman miehen hehkuttaminen illasta toiseen käy jo tylsäksi. Moses onnistuu ja venyy illasta toiseen, joten on hänet nostettava esiin.

Oscar Möller #45 | Skellefteå

Hyökkääjä

Mosesin ikätoveri Möller muodostaa vaarallisen kolmikon yhdessä Alexander Burmistrovin ja Kirill Petrovin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle