Jokerit vei KHL:n kärkikamppailun

KHL / Kuvakooste
Torstai-iltana Hartwall Arenassa pelattiin kenties syyskauden odotetuin ottelu kun sarjan kärkijoukkueet Jokerit ja Pietarin SKA kohtasivat ensi kertaa Jokerien kotijäällä. Jokerit onnistui pitämään SKA:n tähtisikermän poissa parhaimmilta maalintekopaikoilta ja vei lopulta vaiherikkaan ottelun lukemin 3-1.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
SKA pääsi maalintekopaikoille jo ottelun alusta lähtien.
Jokerit joutui heti kättelyssä puolustuskannalle napattuaan kaksi jäähyä ensimmäisen viiden minuutin aikana.
Parhaat paikat olivat kuitenkin kotijoukkueella. Alexei Ponikaroskyn luistin esti avausmaalin synnyn.
Molemmat joukkueet olivat vahvasti tunteella mukana ottelussa ja tuomarit saivatkin rauhoitella pelaajia tämän tästä.
Linus Omark laukoi ensimmäisen erän viime hetkillä ja takatolpalle noussut Steve Moses viimeisteli irtokiekosta ottelun avausosuman.
Kiekko jäi Ville Lajusen luistimiin ratkaisevalla hetkellä.
Ensiesiintymisensä KHL-Jokereissa tehnyt Petteri Wirtanen iski 2-0 -maalin ohi Alexander Salakin.
Metelin määrästä oli aistittavissa, että ottelu oli loppuunmyyty.
Yleisö aloitti vihellyskonsertin aina Ilya Kovalchukin koskiessa kiekkoon.
Steve Moses iski ratkaisevan tuntuisen 3-0 -maalin aivan toisen erän viime sekunneilla.
Kovalchuk oli pääosassa kolmannen erän tapahtumissa. Ensin Niko Kapanen sai 5+20min korkeasta mailasta.
Yleisö reagoi voimakkaasti tilanteeseen.
Kovalchuk kävi vaihtoaitiossa paikattavana sekä vaihtamassa ylleen puhtaan paidan.
Jokerit selvisi alivoimasta kunnialla eivätkä vieraat päässeet juuri maalipaikoille.
Tässä vaiheessa SKA:n pelaajilla keitti yli.
Kovalchuk sai ulosajon tappelun aloittamisesta.
Tämä sekoitti SKA:n pakan ja Jokerit sai luotua lisää maalipaikkoja.
Salak piti maalinsa kuitenkin puhtaana kolmannessa erässä.
SKA pääsi kaunistelemaan numerot vielä 3-1:een vieden samalla Karlssonin haaveet nollapelistä.
Jokerit nappasi tärkeän voiton KHL:n kärkikamppailusta.