Vähätalo Jukureiden nihkeistä kotiotteista: "En tiedä onko sitten liikaa yritystä"

LIIGA / Haastattelu
Vähätalon mukaan nälkää jukurijoukkueessa riittää.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Jukurit aloittaa kolmen pelin viikkonsa kotikaukalossa JYPiä vastaan. Mikkeliläisryhmän peliin kaivataan huolellisuutta ja myös kauden ensimmäinen kotivoitto on hakusessa.

Jukureiden viime viikko sisälsi kolme ottelua, joista joukkueen pistepussi karttui kolmella pisteellä. Perjantaina joukkue väänsi tasaisesti kaksi erää HPK:ta vastaan, mutta kolmannessa hämeenlinnalaisvieras otti ohjat ja vei lopulta voiton voittolaukauskisassa.

− Toisella erätauolla puhuttiin pelirohkeudesta, että lähdetään rohkeasti tekemään kolmatta maalia. Jostain syystä jäätiin kuitenkin telineisiin. Tietysti takaa ajavalla joukkueella on kova lisäboosti, mutta ei pystytty vastaamaan siihen. En tiedä mikä siinä oli, koska mielestäni meillä energiat kuitenkin riitti. Joskus kun se menee korvien väliin, niin passivoidutaan ja sille ei voi mitään. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun niin tapahtuu useammallekin joukkueelle, Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta totesi.

Mikkeliläisryhmä ei saanut kolmannessa erässä juurikaan hyökkäyspeliä aikaan, mikä vaikeutti rytmin saamista pelaamiseen.

− Se on vaikeaa, kun kaveri pääsee rytmiin päälle ja meiltä oikeastaan mikään kenttä ei kolmannessa erässä päässyt missään vaiheessa toiseen päähän. Sinne pitäisi saada vain pitkää myllyä ja hyökkäyspään aloituksia. Ne kuulostavat pieniltä asioilta, mutta ovat yllättävän isoja loppupeleissä, jukurihyökkääjä Julius Vähätalo summasi.

− Niihin pelit hyvin usein ratkeavat. Kun katsoo mistä tulee maaleja, niin ne juuri joitain sinisen voittoja tai blokkeja. Ne pitää saada kuntoon, jos halutaan voittaa.

Kangasalustan mukaan Jukureiden viime viikon vaisun hyökkäyspelin syynä olivat pitkälti omat virheet ja siihen pitää saada parannusta.

− Me joudutaan vähän liian pitkiä oätkiä olemaan omissa. Itse vähän hölmöillään se, kun ei pelata riittävän nöyrästi kiekkoja syvään ja menetetään niitä vähän huonoissa paikoissa, josta se peli kääntyy omiin. Sitten kun se energia loppuu, niin se on hyökkäyspelistä pois. Kyllähän kun mekin päästään fressinä kentälle, niin hyviä asioita tapahtuu, mutta parantaa pitää.

− Kyllä meidän pitää muutamassa asiassa yksilötasolla vakavoitua. Pitää saada koneesta enemmän irti ja olla niin yksilötasolla kuin joukkueena äärimmilleen viritettynä, jotta pisteistä taistellaan. En epäile yhtään, etteikö näin olisi.

Jukurit on pelannut runkosarjaa nyt seitsemän ottelua, joista neljä kotikaukalossa. Vieraskentällä se on voittanut kaikki kolme otteluaan, mutta kotivoitto antaa vielä odottaa itseään. Vähätalon mukaan vieraskaukalossa mikkeliläisryhmän voittojen takuuna on ollut tiivis viisikkopelaaminen.

− En tiedä onko kotipeleissä sitten liikaa yritystä tai jotain. Vieraissa pelataan simppelisti puolustuksen kautta. Yritetäänkö kotipeleissä sitten jotain sirkustemppuja enemmän, niin en tiedä näkyykö se sitten pelissä. Voitetuissa vieraspeleissä ollaan pelattu tosin hyvin joukkueena ja tiivis viisikko on ollut avainsana niissä voitoissa.

Viime viikon tapaan myös tällä viikolla kolme peliä pelaava mikkeliläisryhmä saa ensimmäinen vastaansa kotikaukalossa JYPin, jonka se voitti aiemmin tällä kaudella 4-1-numeroin.

− Tietysti se on hyvä asia, kun on voitto alla edelliseltä kerralta. Se on aina pieni henkinen niskalenkki. Nälkää ainakin riittää. Sen huomasi tuolla kopissa edellisen pelin jälkeen, että oli vähän mieli maassa ja siitä tietää jokaisen haluavan voittaa seuraavan pelin entistä enemmän, päätti Vähätalo.

» Lähetä palautetta toimitukselle