Pulasta selvinnyt KalPa lisäsi Lukon tuskaa päätösperiodin väkevällä viimeistelyllä - "Aika sillassa olimme varsinkin toisessa erässä"

LIIGA / Haastattelu
KalPan vahva alkukausi sai jatkoa Lukon kustannuksella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
KalPa-valmentaja Marko Tuomainen jakoi tiistaisen Lukko-pelin jälkeen kehuja joukkueelleen, kovassa iskussa olevalle pakki Otto Leskiselle ja Kuopiossa vierailleelle raumalaismiehistölle.

Lukko oli tiistaina KalPaa vastaan niskan päällä kahden ensimmäisen erän ajan. Esimerkiksi toisessa erässä isäntien Denis Godlalle kirjattiin 13 torjuntaa, kun Lukon Oskari Setänen joutui torjumaan kahdesti.

Pitkälle Godlan ansiosta taululla olivat toisellakin tauolla kiikarit.

− Aika sillassa olimme varsinkin toisessa erässä. Selviydyimme Godlan ansiosta kolmanteen erään, jossa onneksi ylivoimalla naulasimme yhden ja toisen hyvän riistopelin kautta. Ei kolmannessa erässä paljon enempää paikkoja tainnutkaan olla. Olimme tehokkaita ja sillä pärjäsimme tänään (tiistaina), päävalmentaja Sami Kapasen rinnalla toista kautta luotsaava Tuomainen mietti taiston tauottua.

Kauden jokaisessa kolmessa ottelussa pisteille yltänyt KalPa reagoi Lukon kahden ensimmäisen erän hallintaan oikeaoppisesti. Se käänsi pelin isännille.

− Ymmärrsimme realistisesti, että olimme sillassa ja se riittää, että paranamme - pelaamme parhaan erän, Tuomainen valotti kehuen samalla joukkueensa päätöserän pelaamista ja etenkin lopun puolustamista.

KalPan kausi on saanut varsin aurinkoisen alun. Se on venynyt jokaisessa kolmessa ottelussa pisteille ja tilastoihin on kirjattu toistaiseksi yksi tappio. Se tuli sarja-avauksessa Jukureita vastaan.

− Jukureita vastaan pelasimme todella hyvää kiekkoa ja sellaista, mitä haluamme pelata. Vaikka me se hävittiinkin, oli se minun mielestä meidän paras pelimme tähän mennessä. Siinä mielessä aina välillä pitää katsoa tuloksen taakse, pelaajana kolme MM-mitalia voittanut luotsi mietti.

Kuopiolaisjoukkueen yksi valopilkkuja on ollut pieksämäkeläislähtöinen pakki Otto Leskinen. Tiistaina hän saalisti syöttöpinnan ja nyt kasassa ovat jo tehot 1+2.

− Me ollaan annettu Leskiselle mahdollisuus ottaa isoa roolia ja hän on vastannut huutoon. Leskinen on (Ryan) Wilsonin kanssa päässyt pelaamaan viisivitosta ja ylivoimaa. On onnistunut tähän mennessä hyvin.

Vaikka KalPa tiistaina voitollaan syvensi häntäpäähän vajonneen Lukon ahdinkoa, kehui Tuomainen raumalaisiakin.

− Oli kyllä äärettömän työteliäs ja vahva Lukko vastassa. En tiedä, ansaitsimmeko kaikkia pisteitä, mutta kolme tuli tänään (tiistaina), seuraavan kerran perjantaina Jyväskylässä pelaavan KalPan Tuomainen myönsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle