Pelicansissa säväyttänyt Severi Lahtinen on valmis läpimurtoon − "Olen sellainen omantyylinen pelaaja"

LIIGA / Haastattelu
Severi Lahtinen on kentällä taiteilijamainen luomupelaaja, jonka edesottamuksia seurataan mielenkiinnolla.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tuleva liigakausi tarjoaa jälleen roppakaupalla nuoria tulevaisuuden lupauksia, joille on varattu isoa roolia joukkueistaan. Pelicansin Severi Lahtinen on yksi heistä.

19-vuotias nuorukainen on Pelicansin kasvatti, joka avaa ensimmäistä kertaa urallaan kauden Pelicansin edustusmiehistössä. Viime kauden pääosin Mestiksen Peliitoissa kiekkoillut Lahtinen harjoitteli kesän monipuolisesti ja on valmis vakiinnuttamaan paikkansa liigamiehistössä.

− Kesällä treenasin pienryhmässä monipuolisesti kaikkea: kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Luisteluun keskitytty myös ja se on mennyt eteenpäin. Paras treenikesä tähän mennessä, Lahtinen hehkuttaa.

− Paikka Pelicansissa pitää tietysti ansaita, ettei Mestikseen tarvitse enää mennä. Omasta mielestäni olen valmis ja sen mukaisesti pitää tietysti pelata.

Pelintekijänä ehkä paremmin tunnettu Lahtinen on harjoituskaudella väläytellyt myös maalinteko-osaamistaan ollen Pelicansin paras maalintekijä neljällä osumalla. Lahtinen muodostaa Jesse Mankisen ja Miska Siikosen kanssa tehokkaan kentällisen, joka on ollut käytännössä yhdessä koko harjoituskauden.

− Siinä on mukava pelata ja kätisyydetkin natsaa. Ollaan harkkakausi menty tällä kolmikolla ja on löytynyt sopiva yhteys, ollaan niin sanotusti samalla sivulla.

Lahtinen tunnetaan kentällä taidoistaan ja pelirohkeudestaan, sekä myös ennalta arvaamattomuudestaan. Taitelija sieluinen artisti sopii hyvin kuvaamaan nuorukaista, joka tietää vahvuutensa, sekä kehityskohdat.

− Olen vähän semmoinen omantyylinen pelaaja ja mitä vaan voi tapahtua kentällä. Välillä en tiedä itsekkään, mitä on tullut tehtyä. Hyökkäyspelaamisessa ne vahvuudet löytyy ja aina puolustuspelaamista voi parantaa.

− Ehkä se on enemmän henkisen puolen juttu, että pystyy keskittymään paremmin. Kuitenkin kun hoitaa puolustuspelaamisen hyvin niin pääsee aina paremmin myös hyökkäämään.

Lahtisen otteet ovat vakuuttaneet myös päävalmentaja Ville Niemisen, joka näkee nuoressa miehessä kokonaisvaltaisen pelurin.

− Vaikka puhutaan artistista ja taiteilijasta, niin samaan aikaan siellä on hyvä urheilija taustalla, jolla on arvot kunnossa. Hänellä on kova halu mennä eteenpäin ja halu auttaa joukkuettaan niillä omilla avuillansa.

− Kokonaisvaltainen paketti on kunnossa ja koko ajan on pilke silmäkulmassa. Olen nähnyt paljon heitä, joilla on pilke silmäkulmassa ja se on aina hyvä merkki.

» Lähetä palautetta toimitukselle