NHL:n varakomissaari Bill Daly uskoo NHL-pelien jatkuvan Euroopassa − "Olemme ehkä niin pitkällä, että voimme ilmoittaa jotain siihen liittyvää Suomessa"

NHL / Haastattelu
Viime vuonna myös Tukholmassa ollut Bill Daly vastasi lehdistön kysymyksiin lauantain ottelun alla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
NHL:n varakomissaari Bill Daly väläytti Göteborgissa, että uutta tietoa jatkossa järjestettävistä Euroopan-peleistä saadaan mahdollisesti marraskuussa Suomessa. Seuraavan World Cupin kohtalo riippuu Dalyn mukaan työehtosopimuksesta.

NHL:n varakomissaari Bill Daly piti lehdistötilaisuuden Göteborgissa ennen lauantaina pelattua ottelua New Jersey Devilsin ja Edmonton Oilersin välillä.

Jatkoaika oli mukana lehdistötilaisuudessa ja tarjoaa lukijoilleen mahdollisuuden kuunnella lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan.

Daly piti lehdistötilaisuuden alussa lyhyen puheen, minkä jälkeen lehdistön edustajilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä varakomissaarille.

Yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä oli tietenkin se, jatkuvatko pelit Euroopassa myös ensi syksynä. Dalyllä oli syytä optimismiin Euroopan-pelin suhteen, sillä suunnitelmat jatkon suhteen ovat niin pitkällä, että uutisia ensi syksyn peleistä saatetaan kuulla jo Helsingissä.

− Olimme poissa kansainvälisiltä kentiltä useita vuosia. Ennen viime vuotta edelliset kansainväliset pelimme olivat vuonna 2011. Kun jatkoimme näitä pelejä viime vuonna, yllätyimme siitä, että intohimo ja kysyntä näitä pelejä kohtaan Euroopassa oli isompaa kuin meidän poistuessa sieltä.

− Kuulin, että olemme ehkä niin pitkällä, että voimme ilmoittaa jotain siihen liittyvää seuraavien kahden pelin aikana Suomessa.

− Se ei ole kuitenkaan varmaa ja tehtävää on vielä paljon. Teemme asiasta luonnollisesti ilmoituksen sitten, kun kaikki on varmaa, Daly kertoi.

Toinen eurooppalaisia kiekkojännäreitä kiinnostava asia on tietenkin World Cup. Dalyn mukaan sekä liiga että pelaajayhdistys haluavat pelata World Cupia mahdollisimman pian ja tehdä siitä säännöllisen tapahtuman.

Syksyn 2020 World Cupin kohdalla isoin este kuitenkin työehtosopimus, jonka molemmat osapuolet voivat irtisanoa syyskuussa 2019.

− Toive lienee paras tapa muotoilla asia tällä hetkellä. On niin, liiga ja pelaajayhdistys voivat järjestää World Cupin syksyllä 2020. Siihen liittyy kuitenkin paljon ehtoja, joista vähäisin ei ole työehtosopimuksen tila.

− Kuten ehkä tiesittekin, molemmilla osapuolilla on mahdollisuus irtisanoutua työehtosopimuksesta ensi vuoden syyskuussa. Jos niin käy, en usko, että pystymme järjestämään World Cupia epävarmuustekijöiden vuoksi.

− Molempien osapuolien pitää siis saada selvyys siihen, mitä työehtosopimuksen kanssa tapahtuu ennen kuin sitoudumme World Cupiin. Mielestäni on kuitenkin reilua sanoa, että molemmat osapuolet haluavat järjestää uuden World Cupin, haluavat tehdä sen pian ja haluavat järjestää sen säännöllisesti.

Kuuntele koko lehdistötilaisuus alla olevasta ääniraidasta:

Kuvausteksti 

» Lähetä palautetta toimitukselle