Ilves-puolustus hupeni liki puoleen − Kivi: "Laaksosella ja Generousilla aivotärähdykset − eivät pelaa tiistaina"

LIIGA / Haastattelu
Pakkitilanne vetää Kiven mielen mietteliääksi.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves koki perjantaina paitsi pistemenetyksen Tapparalle, myös useampi pelaaja tippui joukkueen rivistä − ja nimenomaan puolustuspäästä. Päävalmentaja Karri Kivi kävi läpi joukkueen menetyksiä.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli perjantaisen paikallisottelun jälkeen melko vähäsanainen mies. Joukkue oli juuri hävinnyt Tapparalle 4−2 ja joukkueen peräpäästä oli pudonnut mies toisensa perään.

− Saattaa kuulostaa vähän hävinneen koutsin lätinältä, mutta kaikki tuntuivat olevan tänään vastaan. Bensakin loppui lopussa. Ei ollut meidän päivä millään tavalla.

Ilves koki jopa pistemenetystä isomman huolenaiheen kokoonpanonsa suhteen. Kokenut Juha Leimu ei pelannut ollenkaan, ja nuori Oskari Laaksonen taklattiin päätöserässä. Myös Matt Generous poistui pukukoppiin ennen aikojaan.

− Leimu tippui juuri ennen peliä pois. Nyt sitten vielä Laaksosella ja Generousilla aivotärähdykset - eivät pelaa tiistaina.

Täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa palanneen konkarin tilanne oli ennen kautta tiedossa.

− Leimulla on vanhoja vammoja. Hänkin on todennäköisesti poissa seuraavasta ottelusta. Aivotärähdyspotilaat ovat varmasti poissa.

Puolustuksen tilkitsemisessä kaivataan uusia taikoja

Ilves-leirissä ei esitelty varovaisia arvioita, vaan ukaasit tulivat ammatti-ihmisiltä.

− Lääkärin viesti oli, että kyseessä ovat aivotärähdykset. Niissä on aina viikon protokolla, jonka aikana selviää enemmän.

Tupsukorvien kauden pirteimpiin suorittajiin lukeutuva Laaksonen jäi Antti Erkinjuntin jyrän alle kolmannessa erässä.

− Te näitte sen paremmin, Kivi sivalsi toimittajille jatkaen, että hän ei lähde spekuloimaan ottelun jäähyjä.

Kivi kuitenkin yhtyi luonnehdintaan tuomarilinjan luovuudesta. Hän esimerkiksi kyseenalaisti Teemu Lepauksen poikittainen maila -jäähyn Tappara-vahti Christian Heljankoon.

− Pisteet menivät väärin. Oli hienoa, että halli oli loppuunmyyty. Nuori jengi sai siitä energiaa. Olen ylpeä jätkistä, etteivät he jännittäneet tänään. 

» Lähetä palautetta toimitukselle