Hurricanesia luotsaa himotreenaaja - Teräväinen: "Hän on aivan hirveässä tikissä"

NHL / Haastattelu
Teuvo Teräväisellä on sopimus katkolla kauden jälkeen.
Kuva © Getty Images
Teuvo Teräväisen edustamassa Carolina Hurricanesissa ovat puhaltaneet muutosten tuulet. Sekä GM että päävalmentaja ovat vaihtuneet. Teräväisen oma sopimus on katkolla kauden jälkeen, mutta tähtäin on alkavassa kaudessa ja pudotuspelipaikassa.

Carolina Hurricanesin hyökkääjä Teuvo Teräväinen, 24, pelasi viime kaudella tehopisteiden valossa uransa parasta kiekkoa. Jokereista Pohjois-Amerikkaan keväällä 2014 lähtenyt Teräväinen pelasi täyden 82 ottelun runkosarjan. Tehopisteitä syntyi 23 maalin ja 41 maalisyötön verran.

− Monet katsovat pisteitä, mutta minusta oma pelaaminen on tuntunut koko ajan paremmalta. Olen fyysisempi ja liikkuvampi, Teräväinen analysoi.

Organisaation läpi on pyyhkäissyt hurrikaani. GM Ron Francis sai lähteä, ja hänen tilalleen tuli seurapresidentin paikalta Don Waddell, jolla on aiempaa kokemusta GM:n tehtävistä Atlanta Thrashersista. Myös päävalmentaja vaihtui, kun Hurricanesin peräsimessä neljän kauden ajan operoineelle Bill Petersille näytettiin ovea.

Päävalmentajana alkavalla kaudella toimii aiemmilla kausilla Petersin apuvalmentajana toiminut ja pelaajaurallaan lähes 1500 NHL-ottelua pelannut sekä kahdesti parhaana puolustavana hyökkääjänä palkittu Rod Brind'Amour.

− Hän on todella vaativa ja oli pelaajana ollessaankin todella kovassa kunnossa. Hän oli urallaan hyvä pelaamaan molempiin suuntiin. Sellainen ok-suoritus ei hänelle riitä, Teräväinen kuvailee Hurricanesissa pelaajana mestaruuden voittanutta Brind'Amouria.

Brind'Amourin kova fyysinen harjoittelu ei ole jäänyt pelkästään pelaajauran aikaiseksi aktiviteetiksi.

− Hän treenaa vieläkin kovaa ja on aivan hirveässä tikissä. Hän on hyvä esimerkki kaikille.

Teräväisen sopimus Hurricanesin kanssa on katkolla kauden päätteeksi. Mikäli jatkosopimusta ei kauden aikana synny, tulee hänestä rajoitettu vapaa agentti. Alkavalla kaudella vajaat kolme miljoonaa taalaa tienaava Teräväinen ei ainakaan myönnä, että se aiheuttaisi mitään lisäpaineita.

− Yritän auttaa joukkuetta taistelussa pudotuspelipaikasta. Meillä on kaikki eväät siihen. Veikkaan, että mikäli pelaan hyvän kauden ja pääsemme pudotuspeleihin, ovat minunkin asiat paremmin sopimusmielessä, mutta en ota paineita, Teräväinen pyörittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle