HIFK:n Lundell viihtyy miesten peleissä: ”Kaksinkamppailuissakin on tuplasti kovempia jätkiä vastassa”

CHL / Haastattelu
Anton Lundell pääsi läpiajoon ensimmäisessä erässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin sateisessa tiistai-illassa kiekkokansalle CHL-hupia tarjoilivat HIFK ja Skellefteå AIK. Sävelet olivat kilpirinnoille selvät: Kolme pistettä olisi saatava tai jatkoonmeno ei olisi enää omissa käsissä. Turpaan tuli ja Jatkoajalle peliä kertasi Anton Lundell.

Ottelu aaltoili mukavalla temmolla päästä päähän. Ensimmäisen erän 1-1-tasatilanne kantoi aina kolmanteen, jossa ruotsalaisvieras käänsi ottelun salama-alulla. Illan päätteeksi teksti-tv suitsutti ruotsalaisten 1-5-voittoa.

– Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää peliä meiltä. Teimme niitä juttuja joista oli sovittu, mutta emme saaneet paikoista sisään, harmitteli Lundell.

Skellefteå AIK on nyt varmistanut lohkovoiton. Stadilaisten kannalta paljon on kiinni huomisesta Tyschy-Bolzano-ottelusta.

– Ruotsalaiset tekivät kovaa jalkatyötä koko ajan ja pelasivat aktiivisesti. Taitavat pelaajat antoivat hyvää painetta, totesi hyökkääjä.

Vasta 17-vuotias hyökkääjä on päässyt näyttämään kyntensä aikuisten peleissä ja esiintynyt vakuuttavasti. Lundell näkee aikuisten maailman paljon ammattimaisempana kuin nuorten pelit.

– Onhan tämä paljon kypsempää. Treeneistä lähtien laatu on parempaa. Vauhti on nopeampaa ja peli ammattimaista. Kaksinkamppailuissakin on tuplasti kovempia jätkiä vastassa, jatkoi Lundell.

Lundell kertoo päässeensä hyvin sisään kuvioon.

− Painan joka pelin niin hyvin kuin pystyn ja katson mihin se johtaa, totesi nuorukainen.

Hyökkääjän isä Jan Lundell toimii joukkueen maalivahtivalmentajana. Nuorukainen ei ota tästä paineita.

– Hän hoitaa maalivahdit ja minä touhuan rauhassa, naurahti Lundell.

» Lähetä palautetta toimitukselle