Lukko juhli tyhjän turkulaiskatsomon edessä

CHL, LIIGA / Raportti
CHL ei turkulaisyleisöä kiinnostanut.
Lukko sai mukavan revanssin viikon takaisesta Liiga-tappiosta TPS:aa vastaan. Raumalaiset murjoivat CHL:n neljännesvälierässä vielä suuremmat lukemat kuin vajaa viikko sitten nähtiin, ja olivat kentällä valovuoden Palloseuraa edellä luvuin 5-1.

Rauman Lukko dominoi tiistaina kenttätapahtumia. Turkulaiset pääsivät ylivoimien kautta hetkeksi mukaan esimmäisen erän lopussa, mutta ei hyödyntänyt hetkeään. Muuten jäällä oli tiistaina vain yksi joukkue. Lukko pääsee huippuasetelmista toiseen kohtaamiseen, joka käydään viikon päästä Raumalla.

− Täytyy iloinen olla, että saatiin näin monta maalia aikaiseksi. Kyllähän tämä on sellainen jalka tuohon seuraavan ottelun oven väliin, kommentoi raumalaisten tyytyväinen päävalmentaja Risto Dufva.

CHL-pudotuspeliottelu ei herättänyt Turkuhallissa juuri minkäänlaista tunnelatausta, vaikka kilpakumppaneina oli toistensa paikallisvastustajat. Katsomon väri oli pääosin katsomopenkin punainen. Yleisöä oli vaivautunut tiistaina paikanpäälle vain 3642 silmäparia. Se näkyi myös turkulaisten otteissa.

− Väsynyttä oli meidän tekeminen tänään. Ei ollut sellaista kiimaa silmissä, mitä mestareiden liiga -nimeä kantava liiga vaatii, kommentoi osuvasti TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen.

Lukko antoi heti ensimmäisen erän kolmannella minuutilla vähäiselle turkulaisfanijoukolle kylmää kyytiä. Aaron Gagnon antoi namupassin konkaripuolustaja Ilkka Mikkolalle, joka ampui TPS-vahti Teemu Lassilan jalkovälistä kiekon maaliin.

Gagnon oli vahvalla pelipäällä tiistaina vieden raumalaiset jo kahden maalin johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. TPS:llä oli suuria vaikeuksia omassa päässä. Purkukiekot jäivät Lukon puolustajille siniviivalle ja raumalaiset saivat kiekonriistoista aikaiseksi vaarallisia tilanteita. Lukko oli selvästi valmiimpi otteluun.

− Toisenlainen valmistautuminen tehtiin tänään ja onnistuttiin siinä. Tietysti meillä oli hyötyä siitä, että TPS joutui viikonloppuna reissaamaan ja sitä kautta meillä oli paremmat energiat, kommentoi Dufva.

Ensimmäinen erä eteni Lukon komennossa lähes loppuhetkille asti. Raumalaiset tarjosivat ennen ensimmäistä erätaukoa Palloseuralle mahdollisuuden nousta peliin mukaan ottamalla peräkkäin kolme kaksiminuuttista.

TPS hyödynsi kahden miehen ylivoiman ja komean kuvion päätteeksi Tero Koskiranta sai luutia kiekon tyhjään maaliin.

− Päästiin peliin mukaan jäähyjen kautta ja kavennettiin, kommentoi Suikkanen ensimmäisen erän loppua.

Turkulaisten ylivoima ei kuitenkaan tiistaina ollut kohdillaan. Pelaaminen meni nyhväämiseksi ja laukaukset viivasta olivat heikkoja. Sen myönsi myös Suikkanen.

− Vastustajalle tuli oikein pötkössä niitä jäähyjä, että kyllä meille tarjottiin mahdollisuutta nousta rinnalla ja mennä vaikka ohi, mutta tänään ei ylivoima toiminut, Suikkanen tuskasteli.

Lukko sen sijaan käytti tylysti heti ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa. Jonne Virtanen ohjasi maalin edestä Janne Niskalan laukauksen verkon perälle vieden raumalaiset toisen erän loppupuolella jo ratkaisevan tuntuiseen 1-4-johtoon.

Kolmas erä oli kosmetiikkaa. TPS pyrki kaventamaan eroa ja sitä kautta parantamaan maalieroa toista kohtaamista silmällä pitäen, mutta Lukko oli tiistaina joka osa-alueella parempi. Raumalaisten maalivahti Oskari Setänen, joka on jäänyt Liigassa vähemmälle peliajalle, pelasi vahvan ottelun.

− Kyllä Tepsillä paikkoja oli tehdä maaleja, mutta Oskari oli erinomainen maalissa, kehui Dufva.