Turussa pelattiin vanha kunnon tasapeli - Perrin jätti pelin kesken

CHL, LIIGA / Raportti
TPS ja HIFK tekivät kumpikin yhden maalin.
Kuva © Timo Savela

Ottelussa ei jatkoaikaa pelattu eikä voittomaalikisaa lauottu, sillä jatkoonmenijä ratkaistaan kahden ottelun yhteismaalein. Seuraava osa on ensi viikon tiistaina Helsingissä.

Kamppailun puhuttavin asia oli TPS:n ykkössentteri Éric Perrinin loukkaantuminen. Kanadalainen jätti pelin kesken ensimmäisen erän jälkeen, eikä pelannut enää toisessa ja kolmannessa erässä.

− Sanotaanko näin, että se oli varotoimenpide. Vähän vamman tynkää ylävartalossa, joten katsoimme viisaimmaksi, että hän jää sivuun loppupelistä, kertoi TPS-päävalmentaja Ari-Pekka Selin Jatkoajan kysyttyä asiasta.

TPS nosti Perrinin tilalle ykkösketjun sentteriksi Jerry Ahtolan. Palloseura rukkasi muutenkin kentällisiään ottelun edetessä, ja syytä olikin, sillä ensimmäisessä erässä turkulaiset jäivät pahasti telineisiin.

− Tulos oli meille hyvä ja suosiollinen, erityisesti sen ensimmäisen erän liskoilun jälkeen. HIFK liikkui ja liikutti kiekkoa aivan eri tahtiin, me emme olleet ollenkaan valmiina tänään. Onneksi Oskari Setänen oli valmiina ja antoi meille mahdollisuuden roikkua pelissä mukana, huokaisi Selin lehdistötilaisuudessa.

HIFK sai väkevän startin

HIFK oli avauserässä koko ajan isäntiä potkun edellä. Vierasjoukkue oli lähellä maalintekoa seitsemän minuutin kohdalla, mutta videotarkastuksen jälkeen todettiin, että kiekko ei käynyt maalissa. HIFK:n kokoonpanoon palannut Teemu Eronen kuitenkin onnistui maalinteossa vain minuutin kuluttua tästä.

HIFK-luotsi Antti Törmänen oli mielissään Erosen, Lennart Petrellin ja Joonas Raskin tervehtymisistä.

− Kiva saada energiaa ja kiva saada pelaajia takaisin kokoonpanoon. Heillä oli toki hakemista tietyissä tilanteissa, mutta hyvä tulo takaisin kyllä.

TPS tasoitti ottelun toisessa erässä, kun HIFK otti kaksi jäähyä. Corey Elkinsin rangaistuksen aikana mustavalkoiset eivät onnistuneet, mutta Miihkali Tepon jäähystä Patrik Virta rankaisi, kun Ilkka Heikkisen laukaus kimposi päätylaidasta maalin eteen.

− Toiseen erään paransimme, ja kolmanteen eräänkin vielä pienen napsun. Tietysti hienoa oli, että pystyimme neljän minuutin jäähyn tappamaan, viittasi Selin Oskari Siikin kolmannessa erässä saamaan 2+2 minuutin jäähyyn.

− Joka tapauksessa meillä on parannettavaa paljon, jos tästä aiomme jatkoon. Viesti on se, että peli on jo viikon päästä, ja silloin meidän pitää olla aktiivisempia ja parempia, jatkoi Selin.

Törmänen näki pelin pitkälti samoin kuin kollegansa.

− Loistava alku, ensimmäinen erä oli täysin meidän, vaikka olisimme voineet saada muutaman onnistumisen lisää. Toiseen erään lähdettäessä tiesimme, että Tepsi parantaa, ja näin kävi. Se erä meni hieman heidän suuntaansa.

− Kolmannessa lähdimme hakemaan voittoa kotiin, mutta ihan eivät eväät riittäneet. Tasatulos, ja seuraava peli ratkaisee, päätti HIFK-päävalmentaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle