SaiPa kaatoi kylmää vettä Tapparan niskaan

CHL, LIIGA / Raportti
Tapparan ja Pekka Saravon rooliksi jäi seurata SaiPan juhlintaa.
Kuva © Jarno Hietanen
Lappeenrannan SaiPa otti askeleen lähemmäs jatkopaikkaa CHL:ssä kukistamalla Tapparan luvuin 0-2.

Syksyisiä Tappara-SaiPa -kamppailuja on jo vuosien ajan leikkisästi kutsuttu nimellä "El Clásico". Arkisen liigaottelun sijaan joukkueet kohtasivat tällä kertaa CHL:n merkeissä, mutta jäällä eroa aikaisempiin "klassikko-otteluihin" ei juuri huomannut.

Myös tiistaina Hakametsässä pelatussa ottelussa voiton avaimia olivat tiivis puolustuspelaaminen ja hyvä maalivahtityöskentely. Tasaisessa ottelussa ei juuri maalipaikoilla mässäilty, ja ne muutamatkin laadukkaat maalintekotilanteet syntyivät lähinnä henkilökohtaisten virheiden seurauksena.

Kaksi maaliakin kuitenkin nähtiin, joista molemmat viimeisteli illan vierasjoukkue SaiPa. Ensin Tomi Leivo siirsi kiekon Teemu Lassilan selän taakse hieman onnekkaasti Kim Strömbergin syötöstä. Kun ottelua oli jäljellä enää viitisen minuuttia, Eetu Koski pääsi karkaamaan Tappara-puolustukselta ja iski lopulta oman laukauksensa paluukiekon varmasti maalin perukoille.

SaiPan puolustus piti

Ottelun ratkaisevaksi tekijäksi muodostuivat lopulta kotijoukkue Tapparan vaikeudet pelin avaamisessa ja hyökkäyksien rakentelussa. Kerta toisensa jälkeen tamperelaisten hyökkäyksiin lähdöt puuroutuivat joko hätäisiin ratkaisuihin kiekon kanssa tai heppoisiin kiekonriistoihin, joista kunnia kuuluu myös vierailija SaiPan erinomaiselle karvaus- ja ohjauspelaamiselle.

Tiistaina harjoituksissa syntyneen loukkaantumisen takia pistepörssikärki Veli-Matti Savinaisen menettänyt Tappara oli SaiPaa vastaan ajoittain jopa aneemisen oloinen.

− Ihan rehellisiä kun ollaan, niin eipä siinä (ottelussa) hirveästi mitään hyvää ollut. Maalivahtipeli oli hyvää, ilman sitä lukemat olisivat olleet rumemmat. Me ei tänään löydetty yksilöä eikä joukkuetta jäälle, vaikka yritettiin pumpata, tehdä ja löytää keinoja. SaiPa pelasi tänään hyvä pelin, puolusti ja kamppaili hyvin. Emme olleet tänään sillä tasolla että olisimme siihen pystyneet vastaamaan, totesi pettynyt Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ottelun jälkeen MTV:n haastattelussa.

SaiPan kurinalainen pelisuunnitelman noudattaminen ja tarkka puolustuspelaaminen saivat alkukaudesta pirteästi esiintyneet Tappara-hyökkääjät sortumaan mielikuvituksettomiin ja ennalta-arvattaviin ratkaisuihin kiekon kanssa. Vielä kun SaiPa-puolustuksen viimeisenä lukkona toiminut Jussi Olkinuora tilkitsi maalinsa nollapelin arvoisesti, voi loppuluvut 0-2 todeta täysin ansaituiksi.

Erityisen vakuuttavan lappeenrantalaisten vierasvoitosta tekee se, että joukkue lähti otteluun kovan loukkaantumissuman runtelemana.

− Emme oikeastaan ennen aamujäitä tienneet ketkä tulisivat tänään pelaamaan. Jouduimme laittamaan pari puolustajaa hyökkäämään nelosketjuun, mutta (William) Mäkinen ja (Kalle) Maalahti pelasivat todella hyvin. Toivottavasti saamme hyökkääjiä pian pois sairastuvalta, kertoi SaiPan valmentaja Tuomo Ropo taiston tauottua MTV:n haastattelussa.

CHL:ssä jatkopaikan ratkaisee tehtyjen maalien määrä, jotka ynnätään yhteen kahden keskinäisen ottelun jälkeen. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran viikon päästä tiistaina Lappeenrannassa.

− Olemme etulyöntiasemassa, mutta silti vasta puolivälissä kohti tavoitettamme. Uskon, että pelisuunnitelma tulee olemaan sama myös seuraavassa kamppailussa Tapparaa vastaan, arvioi Ropo.

» Lähetä palautetta toimitukselle