Parhaat munat uusissa koreissa tuottivat tulosta

CHL, LIIGA / Raportti
Markkanen oli jälleen mies paikallaan.
SaiPa lähti tiistai-illan otteluun kahden maalin takaa-ajoasemasta, kun Genève-Servette vei joukkueiden edellisen kohtaamisen luvuin 2–0. Kun otteluiden maalit laskettiin yhteen, veivät suomalaiset voiton lukemin 5–4.

Kotijoukkue teki otteluparin ensimmäisen maalinsa pelin alkupuolella ylivoimalla, kun Kevin Romy istui jäähyä koukkaamisesta. Sam Lofqvist oli jo aiemmin testannut Christophe Baysin hanskakättä ja kärkkyi maalipaikkaa siniviivalla, kun Johan Larssonin syöttö napsui lapaan. Nopea laukaus oli tällä kertaa kohdillaan ja upposi Baysin selän taakse.

Henkilökohtaiset virheet maksoivat johtoaseman SaiPalle pian avausosuman jälkeen, kun Brian Salcido lähti avaamaan peliä. Arkinen syöttö keskellä odottaneelle pelikaverille päätyi kuitenkin paikalle kiitäneen Chris Riveran haltuun. Rivera pääsi haastamaan kaikessa rauhassa Jussi Markkasen ja nosti kiekon maaliin.

Lappeenrantalaisten kannalta pahempaankin ahdinkoon oli ainekset, sillä tasoituksen jälkeen kiekko karkaili niin harhasyötöistä kuin lavastakin vierasjoukkueen luistimiin.

Sami Venäläisen maali ennen erän loppua palautti hymyn lappeenrantalaisyleisön kasvoille. Tommi Jokinen taisteli kiekosta maalin takana ja sai syötettyä sen viivalla odottaneelle Larssonille. Larsson laukoi ja maalin edustalla vääntänyt Venäläinen ohjasi kiekon sisään.

Jatkoajalle oikeuttava kahden maalin kaula syntyi toisessa erässä, kun Juraj Simek koukki itsensä jäähylle. Larsson haparoi ylivoimalla kiekon geneveläisille, mutta ruotsalaisen onneksi peliväline päätyi takaisin SaiPan haltuun. Kiekko pomppi maalin edustalle, josta Matti Järvisen katsottiin sipaisseen sen viimeisenä Baysin selän taakse.

Parempi löytyi vasta voittomaalikilpailussa

Kun edellisen ottelun Genève-Servetten osumat otettiin lukuun, viimeiseen erään päästiin lähtemään tasatilanteessa. Ottelu näytti kääntyvän SaiPan voitoksi, kun Janne Tavi pesäpallotteli kiekon Larssonin alustuksesta maaliin.

Kolmen maalin johto kuitenkin lipesi SaiPan hyppysistä viimeisellä minuutilla. Keltamustat törmäilivät toisiinsa keskialueella ja Simek karkasi läpiajoon Noah Rodin kanssa. Markkanen oli tilanteessa voimaton.

– "Tasoitus" tuli kovaan paikkaan, mutta minusta tämä joukkue on sitäkin kovempi, vakuutti kaikki SaiPan neljä maalia syöttänyt Larsson ottelun jälkeen.

– Jussi pelasi tänään loistavan ottelun. Se viimeisen minuutin läpiajomaali ei ollut reilua häntä kohtaan.

Jatkoajalla ei ratkaisua nähty, joten ottelusarjan paremmuus ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Kun SaiPan laukojista Jesse Mankinen, joka oli ketjulotossa vaihtanut paikkaa Dave Spinan kanssa, ja David McIntyre onnistuivat ohittamaan Baysin, ratkaisu oli Markkasen käsissä. Markkanen nollasi neljä geneveläistä perätysten ja lappeenrantalaisjoukkue nousi CHL:n kahdeksan parhaan joukkoon.

Joulukuussa SaiPa kohtaa voittajan otteluparista Kärpät-Capitals.