SaiPan kaukomaavahvistus kesytti Berliinin jääkarhut

CHL, LIIGA / Raportti
Katsojat ottivat roolia myös Lappeenrannassa.
Lappeenrannan Kisapuistossa koettiin karnevaalitunnelmaa, kun Eisbärenin kannattajat iskivät rummulla riemukkaasti tahtia. Voitosta pääsivät nauttimaan kuitenkin huutomyrskyssä rimaa hipoen kakkoseksi jääneet keltamustat.

Lappeenrannan lauantai-illassa kamppailtiin CHL:n I-lohkon herruudesta. SaiPa tarvitsi lohkovoittoon pisteen, mutta otti kaikki tarjolla olleet kolme lukemin 6–3. Eisbärenin kaadossa kunnostautui uusi ulkomaalaisvahvistus John McFarland, joka kruunasi iltansa hattutempulla.

Ensimmäisessä erässä Eisbären onnistui pitämään vauhtia yllä ja laukoi vimmalla kohti Frans Tuohimaan vartioimaa maalia. Seitsemästätoista vedosta yksi upposi lopulta Tuohimaan taakse, kun Per Savilahti-Naganderin polvistuneesta vartalosta ei ollut peittämään Florian Buschin laukausta.

– Painostimme SaiPaa ja meillä oli hyviä paikkoja, mutta tilanne oli ensimmäisen erän jälkeen vain 1–0, tuskaili ottelun jälkeen saksalaisten valmentaja Uwe Krupp.

– Aika purjeessa olimme ensimmäisessä erässä ja Tuohimaa piti meidät mukana pelissä, Ari Santanen myönsi.

– Toiseen erään nostettiin laitureita ylemmäs. Saatiin jalkoja paremmin liikkeelle.

Maaleja paukkui puolin ja toisin

SaiPa todella sai pukuhuoneesta jalkansa mukaan jäälle toisessa erässä ja käänsi ottelun lukemista 0–1 muotoon 3–1. Tasoitusmaalin kaunisteli McFarland heti SaiPan ensimmäisen ylivoiman alussa Brett Carsonin toimitettua ensin kiekon maalille. 2–1-osumassa McFarland polki maalintekoon ja syötti kalkkiviivoilla Mikael Kuroselle, joka ohitti Marvin Cuepperin.

– Saatiin siinä käännettyä peliä. McFarland meni laitaa pitkin ja ajattelin, että minä menen maalia kohti lapa jäässä. Tuli hyvin syöttö lavoille ja oli kiva tehdä, Kuronen makusteli.

– Toinen erä oli ensimmäisen pelikuva, mutta SaiPa teki maalit, Krupp tiivisti.

Eisbären sai siimaa vielä kolmannessa erässä. Kyle Wilson kavensi Jere Sneckin istuessa kampitusjäähyä, mutta minuutin päästä kirin tukahdutti edellisessäkin CHL-ottelussa onnistunut Eetu Koski.

Kurosen alustama Kosken osuma kirjattiin lopulta voittomaaliksi. Vaikka Curtis Hamiltonin 5–2-maali viidenkymmenen peliminuutin kohdalla vaikutti jo vieraiden kannalta kohtalokkaalta, loppukahinoissa berliiniläiset kavensivat toistamiseen. Viimeisen niitin sai iskeä McFarland, jonka luonteenlaatu sai vuolaasti kehuja ottelun jälkeen.

– On kyllä tosi mukava tyyppi jään ulkopuolella, aina sellainen nauravainen ja kohtelias. Jäällä, kuten yleisö on nähnyt, hän on nopea. Kaverilla on hyvä laukaus, Kuronen tiivisti.