Kärpät tyylipuhtaaseen lohkovoittoon - 12 pistettä neljästä ottelusta

CHL, LIIGA / Raportti
Ottelun tunnetta kasvatettiin taklauksilla.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät ja itävaltalainen Vienna Capitals kohtasivat toisensa lauantain myöhäisottelussa toista kertaa tämän kauden jääkiekon Mestarien liigassa. Kärppien ja Vienna Capitalsin välinen kauden ensimmäinen ottelu Itävallassa päättyi suomalaisjoukkueen 2−0-voittoon ja lauantai-iltana Raksilassa Kärpät nappasivat voiton toistamiseen, tällä kertaa lukemin 4−0.

Kärpät on vakuuttanut tämän kauden CHL-otteluissa voittaen jokaisen alkulohkovaiheen ottelunsa keräten neljästä ottelusta täyden 12 pisteen potin. Vielä paremmin joukkueen syyskunnosta kertoo otteluiden maaliero, sillä hallitseva Suomen mestari on iskenyt neljässä pelissä 12 maalia ja päästänyt vain yhden.

Vaikka Kärpät on voittanut CHL-ottelunsa tyylipuhtaasti, joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki korosti lauantain pelin jälkeen keskieurooppalaisten joukkueiden eroavan suuresti Liigan joukkueista.

− Tästä on hyvä jatkaa CHL-pelejä, mutta pitää muistaa, että Liiga alkaa perjantaina ja siellä tulee aivan erilaisia joukkueita vastaan. Suomalaiset joukkueet puolustavat paljon tiiviimmällä viisikolla, joten ei kannata kauheaa koillisharhaa näistä peleistä ottaa.

Ottelun alku oli melkoista päästä päähän luistelua, kun kumpikaan joukkueista ei saanut otetta pelistä. Ensimmäisen erän loppua kohden vierasjoukkue Vienna Capitals alkoi löytää pelirytmiään ja sai aikaan useampia hyökkäyksiä kotijoukkueen puolustusalueelle onnistumatta kuitenkaan maalinteossa.

Kärppien kakkoskenttä hyvässä vireessä

Pelin ensimmäinen maali nähtiin vasta ottelun puolessa välissä, kun Kärppien hyökkääjä Julius Junttila laukoi kiekon ohi nuoren itävaltalaisvahti David Kickertin. Ottelun avausmaaliin syöttäjiksi merkattiin Mika Pyörälä ja Lasse Kukkonen.

Ottelun ensimmäinen maali sai Kärpätkin heräämään otteluun ja pelin tempo kohosi kuin salamaniskusta. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Kärppien kakkosketju iski toistamiseen, kun ketjun toinen laitahyökkääjä Pyörälä iski kiekon maalin kulmalta verkon perukoille. Syöttäjiksi kotijoukkueen toiseen maalin merkattin Kukkonen ja Esa Pirnes.

Läpi illan hyvässä vireessä ollut Kärppien kakkosketju Junttila-Pirnes-Pyörälä iski vielä kolmannessa erässä yhden maalin. Vienna Capitalsin Daniel Bois'n istuessa rangaistusta estämisestä Pyörälä sai syötön Junttilalta hyökkäyssiniviivalta ja laukoi b-pisteiden välistä kiekon tarkasti maalin yläkulmaan. Maalin toinen syöttäjä oli Arto Laatikainen.

Ottelun viimeisestä maalista vastasi ottelun kesken kolmoskentästä neloskenttään siirretty kärppähyökkääjä Aku Kestilä. Kestilää koukittiin takaapäin maalintekotilanteessa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Kestilä piti päänsä kylmänä ja ujutti kiekon harhautuksen jälkeen ohi Vienna-vahti David Kickertin. 4−0-maalin jälkeen vierasjoukkue vaihtoi maalinsuulleen Phillip Zopfin.

Kärppien CHL-taival jatkuu siis pudotuspeleissä. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastustaja arvotaan tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle