Capitals-luotsi tyytyväinen tappioon

CHL, LIIGA / Raportti
Arto Laatikainen saalisti kaksi syöttpistettä CHL-debyytissään.
Champions Hockey Leaguen pudotuspelit polkaistiin käyntiin Oulussa, kun Kärpät sai vieraita Itävallasta. Vienna Capitals oli lopulta täysin vastaantulija Raksilan tiistai-illassa.

Jo ottelun alusta saakka oli selvää, kumpi joukkueista oli kaksiosaisessa pudotuspeliavauksessa niskan päällä. Kärpät oli parempi pelin jokaisella osa-alueella ja vyörytti hyökkäyksiä Capitals-päätyyn solkenaan. Päätöserässä vieraat saivat hieman juonesta kiinni ja paikkoja tuli myös oululaisten päätyyn.

− Pelasimme perjantaina ja sunnuntaina vieraspelit. Olimme sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kotona kahdelta ja jo kahdeksalta aamulla lähdimme lentokentälle. Koko eilisen päivän matkustimme, joten emme olleet tänään parhaimmillamme, ja olenkin tulokseen itseasiassa todella tyytyväinen, Vienna Capitalsin päävalmentaja Tom Pokel jutteli.

Kärppien ainoa kauneusvirhe osui viimeistelytehokkuuteen, sillä paikkoja oli huomattavasti useampaan osumaan. Vaikka peli pyöri suurimman osan aikaa vieraiden puolustusalueella, siitä puuttui ajoittain viimeinen kiima maalinteon suhteen.

− Tulimme peliin vahvasti ja hyvin valmistautuneena. Kolmas erä jäi vähän harmittamaan, sillä meillä oli paikat iskeä 4-0, mutta tulikin 3–1-kavennus, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki jutteli.

Vienna Capitalsin maalipaikat kahdessa ensimmäisessä erässä voidaan laskea yhden käden sormin. Yksi parhaista paikoista siunaantui toisessa erässä Kris Foucaultille, mutta ohjaus maalin edestä ei uponnut kärppämaalia vartioineen Iiro Tarkin selän taakse.

Päätöserässä myös vieraat saivat hieman juonesta kiinni. Se tuotti myös palkinnon maalin muodossa, kun Jonathan Ferland yllätti Tarkin. Kunnon takaa-ajoa Capitals ei kuitenkaan saanut missään vaiheessa aikaan.

Kärppien maaleista vastasivat Adam Masuhr, Joonas Donskoi ja Ivan Huml. Kokonaisuutena Kärppien paras kokonaisuus oli Joonas Kemppaisen johtama vitja. Pätkäsopimuksella kärppäpuolustuksessa luutiva Arto Laatikainen pelasi oman perusvarman pelin ohella illan pelissä myös tehokkaasti saalistaen kaksi syöttöpistettä.

− Olemme ottaneet paljon askeleita eteenpäin. Etenkin hyökkäyspäässä pystymme nyt pelaamaan paremmin kuin ennen, Marjamäki kertoi.

Joukkueet kohtaavat toisessa osaottelussa Wienissä viikon kuluttua tiistaina. Jatkoon otteluparista mennään yhteismaalien perusteella.

− Kovaan paikkaan joudumme kyllä Wienissä. Harjoittelemme nyt pari päivää, sitten lepäämme pari päivää ja sunnuntaina palataan sorvin ääreen, itse maajoukkueen mukaan huomenna matkustava Marjamäki päätti.