Kärpät jatkaa tappioitta CHL:ssä – paikka pudotuspeleissä varmistui

CHL, LIIGA / Raportti
Mikko Niemelä vastasi perjantaina voittomaalista.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät lähti perjantain CHL-kotiotteluunsa HC Vítkovicea vastaan selvät sävelet mielessään. Voitto, tai yksikin piste, olisi varmistanut oululaisjoukkueen paikan Champions Hockey Leaguen kauden 2016-17 pudotuspeleissä.

Ottelun ratkaisu nähtiin maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen vasta jatkoajalla, kun harvemmin maalintekijänä kunnostautuva puolustaja Mikko Niemelä ratkaisi 1-0-voiton kotijoukkueelle. Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen oli hyvillään jatkopaikan varmistumisesta, joka oli hänen mukaansa joukkueen ensisijainen tavoite alkulohkosta.

Varsinaisella peliajalla molemmilla joukkueilla oli muutama hyvä maalintekopaikka. Sen lisäksi kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuuksia maalintekoon miesylivoimalla, mutta onnistumiset jäivät odottamaan toista kertaa. Suikkanen ei ollut ottelun jälkeen ollenkaan tyytyväinen joukkueensa ylivoimapeliin.

− Meillä on paljon ongelmia ylivoimassa, mutta onneksi Niklas Olausson on tulossa mukaan, ja toivon hänen tuovan asiaan parannusta. Yritimme liian hienoja kuvioita, ja meidän pitäisi pystyä yksinkertaistamaan pakkopeliämme. Tarvitsemme lisää laukauksia ja parempaa maskipelaamista.

− Olausson on ollut Luulajassa ykkösylivoiman pyörittäjä, ja jo se kertoo paljon pelaajasta. Tiedämme hänen olevan siinä roolissa elementissään. Hän on nimenomaan kiekollisen pelin vahvistus meille. Hän rakentaa paikkoja muille, eikä ole niinkään maalintekijätyyppi. Olausson tuskin tekee 30 maalia kaudessa, mutta hänen vierellään 30 maalin tekeminen kaudessa on mahdollista, jatkoi Suikkanen Kärppien tuoreesta ruotsalaisvahvistuksesta.

− Pelasimme tänään hyvin puolustussuuntaan. Olemme päästäneet kolmeen viimeiseen peliin kaksi maalia, ja se on hyvä merkki. Mutta hyökkäyspeliin en ole tyytyväinen. Ensimmäisessä erässä Vítkovice tuli kovaa, ja meillä oli vaikeuksia yksi vastaan yksi -tilanteissa sekä irtokiekoissa. Olimme niissä hieman parempia toisessa erässä ja pelin edetessä, kommentoi Suikkanen joukkueensa iltapuhdetta.

Kärppien maalilla Jussi Rynnäs torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, ja porilaislähtöisen veräjänvahdin tarvitsi venyä 31 kertaa kiekon eteen sen varmistamiseksi. Joukkoon mahtui myös muutama tärkeä torjunta, jotka pitivät lukemat tasoissa. Päävalmentaja Suikkanen nosti Rynnäksen ottelun ehdottomaksi onnistujaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle