Kärpät voittamaton CHL:n alkulohkossaan

CHL, LIIGA / Raportti
Saku Mäenalanen oli osallisena kolmeen Kärppien viidestä maalista lauantaina.
Kärppien ja Krefeld Pinguinen välinen kauden toinen kohtaaminen päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 5-3. Kärpät oli CHL:n alkulohkossaan voittamaton keräten neljästä ottelusta yhteensä 11 pistettä.

Saksalaisjoukkue Krefeld Pinguine aloitti maalinteon heti ottelun toisella minuutilla, kun Marco Rosa iski kiekon kärppämaaliin Nicolas St-Pierren syötöstä. Ensimmäistä erää ehdittiin pelata vierasjohdossa yli puolen välin, kunnes tuli kotijoukkueen aika.

Vierasjoukkueen Marcel Müller sai jäähyn kiinnipitämisestä ja minuutti myöhemmin Kärppien Mikael Ruohomaa laukoi kiekon maalin perukoille. Ruohomaan maaliin syöttäjiksi merkattiin Saku Mäenalanen ja Shaun Heshka.

Suomalaisjoukkueen amerikkalaisvahvistus John Albertilla oli ensimmäisen erän lopussa huippupaikka iskeä peli 2−1:een, mutta Albert epäonnistui yrityksessään viime hetkellä.

Ensimmäistä kauttaan Oulussa ja Suomessa pelaava Albert keräsi ottelun jälkeen kehuja Kärppien päävalmentaja Kai Suikkaselta.

− Iso peli Albertille tänään. Tiesimme, että Albert on pelimies, mutta silti yllätyimme vähän siitä, kuinka valmis pelaaja hän on. Hän on älyttömän hyvä aloittaja ja pelaa uhrautuvaa alivoimapeliä, mistä näimme palasia tänään.

Toinen erä eteni saksalaisjoukkueen hallitessa peliä hienokseltaan. Erän ensimmäisellä puoliskolla molemmat joukkueet iskivät kertaalleen kiekon maaliin. Kärppien maalista vastasi Niklas Olausson ja Krefeld Pinguinen puolelta maali merkattiin Luka Koziolin nimiin.

Neljä maalia kuudessa minuutissa

Kolmanteen erään jäälle luisteli tauon aikana uuden ilmeen omaksunut kärppälauma ja erän ensimmäistä maalia todistettiin tasan minuutin pelin jälkeen. Kärppäpuolustaja Jani Hakanpää laukoi kiekon suoraan Ville Leskisen syötöstä ohi Pinguine-vahti Patrick Kleinin. Toisen syöttöpisteen Hakanpään maaliin sai Mäenalanen.

Erän toisesta maalista vastasi illan tehokkain pelaaja Mäenalanen. Erän toisen ja samalla Kärppien viimeisen maalin viimeisteli hyvin läpi ottelun pelannut Albert Mikko Lehtosen erinomaisesta avaussyötöstä. Maalin toinen syöttäjä oli Aleksi Mäkelä.

Kolmannen erän alku oli ottelun parasta antia Kärppien osalta ja myös päävalmentaja Suikkanen nosti sen esille.

− Meillä oli erinomainen alku kolmannessa erässä. Pelasimme erittäin hyvin ensimmäiset kymmenen minuuttia. Toisessa erässä puolestaan olimme omassa päässä melkein koko erän.

− Olemme erittäin iloisia tästä voitosta sekä koko alkulohkon voittamisesta, Suikkanen jatkoi.

Kärppien kolme nopeaa maalia herättivät saksalaisjoukkueen kirivaihteen ja reilu minuutti Kärppien viimeisen maalin jälkeen Herberts Vasiljevs kavensi ottelun 5−3:een.

Ottelun tuloksesta huolimatta saksalaisjoukkueen päävalmentaja Franz Fritzmeier oli tyytyväinen joukkueeseensa.

− Olen ylpeä joukkueestani. Kohtasimme yhden Euroopan parhaista joukkueista ja taistelimme loppuun saakka.

− Tämä peli kasvatti itseluottamustamme ja osoitti, että pystymme haastamaan myös joukkueen, joka puolustaa erinomaisesti, Fritzmeier totesi.