JYP nujersi sveitsiläisryhmän − Puustinen huudatti uutta kotiyleisöään

CHL / Raportti
Jerry Turkulainen oli jälleen pelipäällä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja EV Zug korkkasivat CHL-kautensa perjantaina Jyväskylässä. Ottelun kuva oli varsin vauhdikas, eikä alkukaudelle tutulta sekavuudelta vältytty. Loppulukemat kirjattiin JYPille 3−2.

JYP pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa perjantaina EV Zugia vastaan. CHL-ottelu olikin houkuttellut lehtereille harvinaisen komean yleisömäärän, kun Hippoksella oli 3888 katsojaa.

JYP sai ottelulle unelma-alun, kun Janne Kolehmainen avasi ottelun maalihanat vain kahdeksan sekunnin pelin jälkeen. Avausmaali lipsahti etukulmasta helpohkosti, eikä sveitsiläisten virhealttiudelta muutenkaan vältytty. JYP väläytteli varsin näyttäviä kuvioita ylivoimiensa aikana, mutta lisämaaleja ei avauserässä nähty.

Molemmat joukkueet sortuivat lukuisiin syöttövirheisiin. Zug yritti väkisin puskea keskikaistaa pitkin, kun taas JYP haki jatkuvasti pitkiä syöttöjä, jotka eivät kuitenkaan löytäneet kohdettaan. Suora hyökkäys-voimaansa hurrikaaniryhmä esitteli toisen erän alkupuolella 2−0-osuman muodossa. Hyökkäyksen sekä aloitti että päätti Jerry Turkulainen.

Zug sai kaipaamansa piristysruiskeen toisen erän puolivälin tienoilla, kun Lino Martschini kavensi ottelun komean läpiajon päätteeksi. Tämän jälkeen JYP oli aivan telineissä loppuerän, ja tasoitus nähtiinkin heti päätöserän alkuun. Timothy Kast laukoi ylivoimalla kiekon vastustamattomasti ohi Jussi Olkinuoran.

Läpi ottelun loistanut Viktor Stålberg rouhi vaarallisesti myös seuraavalla ylivoimalla. Selvitetty alivoima toi kuitenkin kaivattua energiaa kotijoukkueelle, minkä johdosta voimasuhteet tasaantuivat. Zug esitti erittäin aktiivista karvauspelaamista, jonka johdosta huolellisella kiekollisella työskentelyllä JYPille aukesi paikkoja vastahyökkäyksiin. Yhdestä näistä Juuso Puustinen iski lopulta ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

JYPin CHL-urakka jatkuu heti sunnuntaina kotiottelulla Vienna Capitalsia vastaan.

Kovaa kilpailua

Monilla huomio kiinnittyi ottelun alla entistä seuraansa vastaan pelanneeseen paluumuuttaja Jarkko Immoseen sekä muihin uusiin kasvoihin. Näkyvin hahmo nimekkäistä vahvistuksista oli Mikko Mäenpää, jonka pelirohkeus ja pelinluku avasivat suuren osan JYPin hyvistä hyökkäyksistä. Myös Puustinen väläytteli vaarallisuutta hyökkäyssuuntaan.

Jyväskyläläiset ovat satsanneet alkavalle kaudelle erityisesti hyökkäyskalustoonsa, jossa kilpailu pelipaikoista on kovaa. Nuoret pelaajat uhkuivat nälkäisyyttä ja erityisesti Henri Kanninen väläytteli kiekollista osaamistaan.

Vähäisempi harjoitusotteluiden määrä on hillinnyt Marko Virtasen intoa kokeiluihin ketjukoostumusten muodossa. Kaikki kolme ottelua on menty lähes identtisillä ketjukoostumiksilla, eikä pelitapaankaan ole mullistuksia tullut. Tällä hetkellä poissa JYPin vahvuudesta ovat Nolan Yonkman sekä Ossi Louhivaara.

» Lähetä palautetta toimitukselle