HIFK voittoon evakossa

CHL, LIIGA / Raportti
Janick Schwendener ei ehtinyt Lauri Taipaluksen laukauksen tielle.
Suomalaisten voittokulku kauden CHL-otteluissa jatkui, kun HIFK voitti SC Bernin 3-1. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Espoossa, koska Helsingin jäähallissa oli muuta tapahtumaa.

Pelipaikasta ei ollut haittaa, sillä HIFK avasi pelin tyrmäävästi. Jo kahdeksan minuutin jälkeen taululla olivat numerot 2-0, ja hetken näytti jo siltä, että ottelusta voidaan odotella murskajaisia. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan loppupelin ajan Janick Schwendener piti maalinsa puhtaana.

Avausmaalin vanhanaikaisella tehnyt Corey Elkins näki joukkueensa tason laskeneen pelin kestäessä, ja löysi sille myös syyn.

− Olimme vahvimmillaan ensimmäisessä erässä. Meillä oli miehistövajausta, joten energia oli loppua kohden lopussa.

Maalistaan Elkins antoi kiitosta syöttäjälle:

− Se oli hyvin pelattu Yohann Auvitulta. Hän piti kiekon alueella ja sain sitten mahdollisuuden kiertää maalin ja pistää kiekon sisään.

HIFK:n pelaajat käyttivät samoja pukukoppeja kuin pelatessaan Bluesin vieraana. Pelipaikka ei häirinnyt juurikaan Elkinsiä.

− Se on hieman erilaista, mutta loppujen lopuksi kun peli kulkee, sitä unohtaa missä pelaa. Katsomossa oli kuitenkin paljon punaista, mikä oli mukavaa, Elkins päätti.

HIFK:n toisesta maalista vastasi Lauri Taipalus kovalla lämärillä Joonas Raskin lähettämään vastakiekkoon. SC Bern kavensi tilanteen kolmannessa erässä maalintekijänään Trevor Smith. Viimeisestä, tyhjiin tehdystä osumasta vastasi Tomas Zaborsky. Sitä ennen slovakkihyökkääjä oli laukonut ensin ohi ja sitten liukunut paitsioon ennen kuin Rask laukoi kiekon maaliin.

− On hyvä pelata eri maiden joukkueita vastaan. Tässä vaiheessa, kun joukkueessa on yhdeksän uutta pelaajaa, on vielä kokeiltavaa. Tässä pelissä meillä kesti kymmenen minuuttia päästä rytmiin. HIFK aloitti vahvasti ja sen takia ansaitsi voittaa, SC Bernin valmentaja Guy Boucher näki.

Sveitsiläisalivoima vahvaa

HIFK:n pelistä löytyi myös parannettavaa. Ylivoimaa joukkue pääsi pelaamaan noin 18 minuuttia, mukaan lukien seitsemän minuutin jakson, kun Timo Helbling turhautui täysin Raskiin.

− Heidän aggressiivinen alivoimansa aiheutti meille ongelmia. Kotoisessa liigassa ei ole kovinkaan montaa joukkuetta, jotka pelaavat sillä tavalla, Elkins arvioi.

− Viime vuonna kautemme alkoi huonosti, koska emme olleet tarpeeksi aggressiivisia. Ajattelin, että isolla jäällä ei voi pelata niin, mutta marraskuusta eteenpäin alivoima toimi ja auttoi meitä paljon, SC Bernin valmentaja Boucher kertoi.

Joukkueet kohtaavat uudestaan tasan viikon kuluttua. Sitä ennen sveitsiläisjoukkue vierailee Linköpingissä.

− Vierasmatkat ovat hauskoja, kivoja yhteisiä juttuja. Siinä vaiheessa tiedetään myös heidän Linköping-ottelun tuloksensa. Jos he sen häviävät, silloin alkaa olla jo meitä vastaan pakko voittaa, HIFK:n valmentaja Antti Törmänen arvioi tulevaa.