Frölunda Indians ei saanut stadilaisten päänahkaa

CHL, LIIGA / Raportti
Ville Husso oli yksi voiton takuumiehistä
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Joulukuun ensimmäisen tiistai-illan Helsingissä kruunasi HIFK-Frölunda Indians CHL-välieräottelu. Kattegatin itärannalta saapuneet vieraat eivät olleet alussa parhaimmillaan. Kamppailun suurimmat soturit olivat kotimaalissa torjunut Ville Husso ja molemmat maalit tehtaillut Tomas Zaborsky.

Heti pelin alussa Frölunda kävi todella lähellä avausmaalia. Mats Rosseli-Olsen pääsi varkain maalinedustalle, mutta kiekko lipui ohi maalin. Välittömästi tapahtui toisessa päässä. Edeltävästä tilanteesta Tomas Zaborsky sai kiekon haltuunsa ja pääsi yksin läpi. Yleisö syttyi todenteolla ruotsalaisten maalivahdin Linus Fernströmin antauduttua jo reilun puolen minuutin jälkeen.

-Ihmettelin ensin mitä vastustajan puolustaja tekee. Hän jäi jälkeeni, joten päätin laukoa, kertoi Zaborsky.

HIFK näytti, että se oli tullut Nordeskiöldinkadulle pelaamaan. Intiaanipaidat olivat sulaa vahaa punanuttujen käsittelyssä aina siihen, kun jäähykopin ovi rupesi käymään. Tasavajailla mennyn jakson jälkeen vieraat pääsivät pyörittämään ylivoimaa ja onnistuivat saamaan hienoisen otteen pelistä. Lopulta Mathis Olimb onnistui yllättämään HIFK-molari Ville Husson.

Erän lopussa taklaukset lisääntyivät, ja kiekon kanssa mentiin päästä päähän. Lisäosumat jäivät kuitenkin uupumaan ja erätauolle lähdettiin tasalukemissa 1–1.

Toisessa erässä rangaistusten määrä jatkoi kasvamista, ja lopulta se kostautui vieraille. Ensin tehottomalta vaikuttaneella HIFK:n ylivoimalla onnistui jälleen Zaborsky. 2-1 osumaa edelsi videotarkastus, jonka päätteeksi tuomari levitti kätensä Arttu Luttisen yritykselle.

Frölunda Indians on täynnä maajoukkuetason pelaajia, ja maalin takaa-ajoasemassa se sitten näkyi. Vieraat saivat luotua paineen kotijoukkueen päähän, mutta pommitus pysähtyi aina muuriin, joka totteli nimeä Ville Husso. Kaksi erää oli pelattuna ja kolmanteen lähdettiin kotijoukkueen 2-1 komennossa.

–Taitava ja pikkunäppärä porukka. Tämä on yksi kovimmista otteluistamme, totesi Jasse Ikonen.

Kolmas erä tarjoili lähes 5000 katsojalle peruskiekkoa. Kovan kamppailun tuoksinassa molemmilla joukkueilla oli paikkansa.

Dramatiikkaa peliin tuli, kun Zaborsky sai luistimesta kasvoihinsa. Yleisö vaati vimmatusti rangaistusta, mutta sitä ei vihelletty. Pienen paikkauksen jälkeen hyökkääjä pelasi ottelun loppuun. HIFK pääsi erän puolivälin lähetessä pelaamaan pariin otteeseenkin ylivoimaa, mutta maaleja ei niiden aikana nähty.

Mattias Janmarkilla oli tilaisuus tuoda peli tasoihin maalin kulmalta. Avointa tilaa oli vaikka kuinka, mutta hyökkääjä ei saanut kiekkoa hallintaansa. Erän lopussa Luttinen pääsi kokeilemaan. Laukaus kilahti ylärimaan. Zaborskyllakin oli lopussa hetkensä. Tällä kertaa vastustajan puolustus oli kuitenkin tehtäviensä tasalla.

- Vastassa oli Ruotsin kärkijengi, ottelu oli hyvä ja tiukka, puntaroi HIFK-luotsi Antti Törmänen.

Kahakointiin päättyneen kamppailun jälkeen Frölunda Indians matkaa Göteborgiin, melodisen death metallin syntysijoille maalin takaa-ajoasemassa. HIFK:llä on mahdollisuus ratkaista ottelupari viikon päästä siellä.