JYP Tšekin tasovallan seinänä CHL:ssä − Satapäinen kannattajajoukko tuo karnevaalitunnelmaa

CHL / Ennakko
JYPillä on tutut vastuunkantajat.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Taistelu CHL:n finaalipaikasta alkaa tiistaina, kun JYP kohtaa Ocelari Trinecin. Erityisesti JYPin kohdalla kysymykseksi kyky saada yksilötaito kuriin.

JYP lähtee CHL-otteluun voitto taskussaan, kun SaiPa kaatui kotoisessa liigassa lauantaina. Lento on muutenkin ollut varsin vakuuttavaa, sillä kahdeksasta viimeisestä pelistä on tarttunut seitsemän voittoa.

Kokonaisuudessaan JYP on marraskuun vaikeaan jaksoon verrattuna oppinut voittamaan tiukkoja peliä. Yhtenäisempi viisikkopelaaminen on tuonut laatua sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, minkä vuoksi pienet marginaalit ovat alkaneet kääntyä hurrikaaniryhmän eduksi.

Pari välipäivää toivatkin kaivattua vaihtelua, kun viime viikolla hurrikaaniryhmä pelasi kolme peliä neljään päivään. 

− A ja o on siinä, miten palaudumme. Sitä on mietitty tarkkaan yksilö- ja joukkuetasolla, jotta saamme kaikki fyysiset valmiudet peliin, Marko Virtanen kommentoi CHL:n tiedotteessa.

JYPin matka CHL:n välierävaiheeseen kävi voittamalla Kometa Brno puolivälierissä. Tätä kautta tuoretta kokemusta tšekkiläisjoukkueesta löytyy.

Kokoonpanollisia huolia JYPille ovat tuoneet Juuso Puustisen, Mikko Mäenpään, Jerry Turkulaisen sekä Henri Kannisen loukkaantumiset. Kaikkien kohdalla edetään päivä kerrallaan, eikä Virtanen ollut lauantaisen SaiPa-ottelun jälkeen valmis poissulkemaan kenenkään pelaamista. Asia selviää kuitenkin vasta pelipäivänä.

Se toinen tšekkiläinen

Tšekkiläisjoukkueet tunnetaan kovasta yksilötaidosta, jota varmasti myös Jyväskylässä nähdään. Tähän päälle Ocelari Trinec tarjoaa kovan puolustuspelillisen haasteen maalivahti Šimon Hrubecin johdolla. 26-vuotiaalla maalivahdilla on koko CHL:n paras torjuntaprosentti, joka on yhdeksällä pelatulla pelillä peräti 96,47.

Vahdin otteet ovatkin heijastuneet päästettyjen maalien määriin, sillä vierasjoukkueella niitä on kymmenen verratuna JYPin vastaavaan lukemaan, 25. Alivoimapelaaminenkin on ollut erittäin tylyä sen ollessa koko sarjan toiseksi parasta, kun taas JYPillä yhdeksänneksi parasta. Ylivoimapelaaminen on ollut molemmilla sarjan keskikastia.

Ocelari Trinec on onnistunut myös nappaamaan lukuisia vakuuttavia voittoja, kun taas JYPin vahvuutena on ollut tiukkojen pelien kääntäminen edukseen.

− Kova peli tiedossa. Lähestymme tätä kuuden erän pelinä, ja lähdemme erä ja peli kerrallaan pelaamaan, Virtanen tuumaa.

Välierävastustaja Ocelari Trinec eteni välieriin kaatamalla Brynäsin yhteismaalein 8−4. Maan edustus CHL:ssä onkin ollut vahvaa, kun kahdeksan joukkoon eteni kolme joukkuetta. Välierissäkin nähdään vielä toinen joukkue, Bili Tygri Liberec, joka kohtaa omassa välierässään Växjö Lakersin.

Kotimaisessa Extraliigassa trineciläisjoukkue viilettää kolmen ottelun voittoputkessa ollen sarjataulukossa neljäntenä. Viimeisin ottelu oli sunnuntaina ja harvemmasta ottelutahdista huolimatta palautumisaika ei juuri JYPin vastaavasta eroa.

Joukkueen runko rakentuu maajoukkuetason konkareihin Lukas Krajicekin johdolla. Vuoden 2001 varaustilaisuuden ykköskierroksen varauksella kertyi NHL-otteluita yli 300. Hyökkäyspäässä kirkkain tähti on Martin Rucizka, vaikka CHL:n puolella paras pistemies onkin ollut Jiri Polansky. Liigaseuraajille muistoja varmasti herättää myös Jakub Petruzalek.

Karnevaalitunnelmaa onkin odotettavissa Jyväskylän tiistai-iltaan, sillä Tšekistä mukana saapuu yli 100 joukkueen kannattajaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle