CHL:n puolivälierät käyntiin - Kometa Brno saapuu Jyväskylään Eratin johdolla

CHL / Ennakko
JYP on ainoa suomalaisjoukkue CHL:n puolivälierissä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP aloittaa ainoana suomalaisjoukkueena CHL:n puolivälierät tiistaina. Jyväskylään vieraaksi saapuu tšekkijoukkue Kometa Brno.

JYP selvitti tiensä Jääkiekon Mestarien liigan puolivälieriin tiputtamalla aiemmalla kierroksella Tapparan yhteismaalein 5−4. JYP voitti ensimmäisen kohtaamisen Jyväskylässä 3−1 ja hävisi toisen Tampereella 2−3.

Tšekkijoukkue Kometa Brno vuorostaan tiputti neljännesvälierissä sveitsiläisen Zugin yhteismaalein 9−5 voittaen molemmat kohtaamiset sekä vieraissa että kotona.

Joukkueiden välinen ensimmäinen osaottelu nähdään tiistaina Jyväskylässä. JYP lähtee vierailulle Tšekkiin viikon päästä tiistaina.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen odottaakin tiistain kohtaamista innolla.

− Iso peli. Halutaan pärjätä CHL:ssä samalla tavalla kuin liigassakin.

Syttyykö JYP kansainvälisiin peleihin?

JYPillä on ollut haastavaa viime aikoina. Kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet selviin tappioihin, ensin perjantaina Ilvestä vastaan Tampereella, ja heti perään lauantaina kotona KalPaa vastaan.

Etenkin KalPaa vastaan JYPin esitys oli surkea. Kuopiolaiset murjoivat kahteen ensimmäiseen erään taululle neljän maalin johdon, eikä JYP saanut oikeastaan kunnon kirivaihdetta päälle missään vaiheessa.

JYP on kuitenkin esittänyt syksyllä paikoitellen todella mallikasta peliä, eikä mistään pelillisestä kriisistä voida puhua. Joukkue kuitenkin majailee sarjataulukossa viidennellä sijalla ja on osoittanut, että hyvänä päivänä mikä tahansa joukkue on helisemässä heidän kanssa.

Virtanen puhui KalPa-ottelun jälkeen, että heidän joukkueen sisäinen lataus meni yli otteluun valmistautuessa. Syksyn mittaan joukkueelle on sattunut monia "ohipelejä", joko latauksen puutteesta tai syttymisongelmien takia.

JYP on todella kokenut joukkue. Voisi kuvitella, että tärkeä kansainvälinen ottelu sytyttää jokaisen konkarin viimeistään nyt, jos marraskuun liigaottelut eivät ole sitä tehneet.

Jarkko Immosen, Juha-Pekka Hytösen, Ossi Louhivaaran ja muiden kumppaneiden kokemus kansainvälisistä peleistä voi nousta arvoon arvaamattomaan tiistaina Jyväskylässä.

Mikäs joukkue tämä Kometa Brno sitten on?

Kometa Brno on pelannut Tšekin pääsarjassa varsin mallikkaasti alkukaudesta. Joukkue on sarjassa tällä hetkellä viidentenä.

Viime kauden Tšekin mestareilla on kuitenkin ollut viime aikoina vaikeuksia, sillä kaadettuaan Zugin CHL:ssä marraskuun seitsemäntenä päivänä joukkue on hävinnyt kahdeksasta ottelustaan seitsemän.

VIimeisin tappio tuli maanantaina vierasottelussa HK Mountfieldiä vastaan.

Yksi illan mielenkiintoisimmista nimistä vierailijoilta on varmasti Martin Necas. Nuori sentteri varattiin viime kesän varaustilaisuudessa Carolina Hurricanesin paitaan ensimmäisellä kierroksella numerolla 12.

Joukkueesta kuitenkin ehkä tunnetuin pelaaja suurelle yleisölle on NHL:ssä lähes 900 ottelua pelannut hyökkääjä Martin Erat. Erat on tällä kaudella pelannut Tšekin pääsarjassa piste per ottelu-keskiarvolla ja on sarjan pistepörssin neljäntenä.

Brnosta löytyy myös iso nippu Tšekin maajoukkueesta tuttuja kasvoja, kuten Martin Zatovic, Jakub Krejcik ja Tomas Vincour. Myös edelliskaudella Kärpissä pyörähtänyt Jan Hruska pelaa joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle