Zbynek Michalek siirtyy St. Louis Bluesiin

NHL / Uutinen
Zbynek Michalek päätyi Bluesin nuottipaitaan.
Kuva © Getty Images
St. Louis Blues vahvistaa puolustuskalustoaan Zbynek Michalekilla.

Tšekkipuolustaja Zbynek Michalek, 32, on kaupattu St. Louis Bluesiin. Michalek siirtyy Bluesiin Arizona Coyotesista, jossa hän ehti pelata lähes kahdeksan kauden ajan. Coyotes saa vaihdossa 19-vuotiaan venäläissentterin Maxim Letunovin ja ehdollisen kolmannen kierroksen varausvuoron tulevalle kesälle. 

Michalek on tällä kaudella koonnut kahdeksan tehopistettä 53 ottelussa. Michalek kärsii juuri nyt ylävartalovammasta ja hän ei ole pelannut sitten ystävänpäivän.

Michalekia ei ole varattu NHL:ään. Hän teki NHL-debyyttinsä kaudella 2002-03 Minnesota Wildissa, jonka organisaatiossa mies viihtyi kolme kautta ennen siirtymistään Coyotesiin. Michalek solmi kesällä 2010 viisivuotisen sopimuksen Pittsburgh Penguinsiin, mutta siirtyi kahden vuoden päästä takaisin Coyotesiin.

Koko NHL-urallaan Michalek on pelannut 696 ottelua ja tehnyt niissä 167 tehopistettä. Pudotuspelikokemusta hänelle on kertynyt 20 ottelun verran. Michalek on pelannut viisissä MM-kisoissa ja kaksissa olympialaisissa Tšekin paidassa voittaen yhden MM-hopean ja -pronssin.

Michalekin aikoinaan Penguinsiin solmittu viisivuotinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Hänen nykyisen sopimuksensa arvo on neljä miljoonaa dollaria kaudessa, mutta Coyotes pitää puolet palkasta itsellään.

Zbynekin 30-vuotias pikkuveli Milan Michalek pelaa tällä hetkellä Ottawa Senatorsissa. Milan on pelannut myös yli 600 NHL-ottelua.

 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle