Yle: Noora Rädylle Mestis-sopimus Vantaalle

MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Noora Räty löysi Mestis-pelipaikan Vantaalta.
Kuva © Getty Images
Naisten maajoukkueen luottomaalivahti Noora Räty on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan kanssa. Asiasta kertoi Räty itse Ylen Urheiluviikonlopun suorassa lähetyksessä.

Noora Räty kertoi Sotšin olympialaisten jälkeen, että hän ei enää jatka pelaamista naisten sarjoissa, ja peliura on katkolla, mikäli maalivahti ei löydä haastavaa pelipaikkaa miesten sarjoista. Nyt tilaisuus aukesi Kiekko-Vantaan lohipaidassa. Naismaalivahti oli harjoitellut vantaalaisten riveissä jo ennen olympialaisia.

- Vaikka sopimus on tehty, niin se ei takaa mitään. Haaste tulee olemaan kova. Nyt pitää tehdä töitä ja muuttaa puheet teoiksi, Räty kertoi Urheiluviikonlopun haastattelussa.

Mikäli vain 165-senttinen Räty pääsee kentälle Mestiksessä, on hän Hayley Wickenheiserin jälkeen toinen Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut naispelaaja. Samoin Räty olisi Mestiksen ja Liigan pienikokoisin maalivahti, sillä vain Hokin 166-senttinen Teemu Seppänen keikkuu samoissa mitoissa. Kaikki muut sarjojen maalivahdit ovat vähintäänkin 174-senttisiä.

- Kova luotto on omiin taitoihini, mutta vaikea sanoa ennen kuin on kokeillut. Se on kuitenkin ihan eri kiekkomaailma kuin mihin olen tottunut.

- Tiedostan myös sen, ettei minusta mitään joukkueen johtotähteä ole tulossa. Olen tyytyväinen, jos pystyn antamaan ykkösmaalivahdille vähän huilia ja pelaamaan muutamia minuutteja siellä täällä, Räty kertoi Ylen haastattelussa.

Suomen kaikkien aikojen parhaan naismaalivahdin saavutuksiin lukeutuvat mm. hurjat tilastot Pohjois-Amerikan yliopistosarjassa, jossa hän Minnesotan joukkueessa 139 ottelussa päästi omiin vain 1,34 maalia per ottelu. Leijonapaidassa taas tarttui matkaan yksi olympiapronssi ja kolme MM-pronssia sekä kolme valintaa MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Noora Räty on myös kirjoittanut useita kolumneja Jatkoaikaan, jotka voit lukea täältä.

Ennen olympiakisoja leijonavahti kävi puolestaan Jatkoajan Lauri Lehtisen ja Solmu Salmisen videohaastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle