Yle: Kummola ei olisi valinnut Uramaa valmennukseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kalervo Kummola on pettynyt Suomen otteisiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen jääkiekkoliitto päätyi kohahduttavaan ratkaisuun, kun se irtisanoi kesken nuorten MM-kisojen päävalmentaja Jukka Rautakorven. Valmennusvastuun Rautakorvelta otti ensi kauden päävalmentaja Jussi Ahokas. Yle haastattelema Kalervo Kummola ei olisi valinnut esimerkiksi Rauli Uramaa valmennustiimiin.

Entinen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kritisoi Ylelle Suomen valmennustiimin kokoa. Kummola ei olisi halunnut valmennustiimiin seitsemää henkilöä. Hän ei myöskään ymmärrä, miksi Rauli Urama oli Jukka Rautakorven valmennustiimissä apuvalmentajana.

Urama valmensi kaksi vuotta sitten Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. MM-kisoissa Suomi otti Ruotsilta pataan 0–10.

− Hänen pitäisi olla valmentajien esimies. Ja näytöt olivat, mitä olivat, kahden vuoden takaa, Kummola sanoi Ylelle.

Kummola oli valitsemassa tämän vuoden valmennustiimiin ainoastaan Jukka Rautakorven. Päävalmentajavalinnan taustalla olivat Jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen ja Olympiakomitean aloitteet.

− Olympiakomitea haki siihen lisää hommaa Rautakorvelle. Olympiakomitea ja Nurminen esitti minulle tätä (Nuorten Leijonien pestiä). Sanoin silloin, että ei kai siinä mitään. Mutta silloin sinne ei ole valittu mitään seitsemän hengen valmennusryhmää ja muuta, mitä on tehty jälkikäteen, Kummola kertoi Ylelle.

Rautakorpi rakensi pelitapaa pitkään. Kummola ilmaisi pettymyksensä Rautakorven pelityyliin Aamulehden haastattelussa.

− Tämä menee jonnekin fiaskon ja katastrofin välille. Olen pettynyt Jukan rakentamaan pelityyliin, mutta varmasti siihenkin on omat syynsä.

Kummola ei antanut synninpäästöä myöskään Suomen pelaajille.

− Monella kaverilla on nyt itsetutkiskelun paikka. Onko niin, että pääasiana on ollut pienen numeron hankkiminen ensi kesän NHL-draftiin, Kummola epäili Aamulehdelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle