Yhdysvaltojen olympiajoukkueen GM kuoli yllättäen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jim Johannson 1964-2018.
Kuva © Riku Laukkanen
Yhdysvaltojen jääkiekkoliiton apulaisjohtaja Jim Johannson kuoli sunnuntaiaaamuna. Hänen oli tarkoituksena toimia myös olympiajoukkueen GM:nä.

USA Hockeyn tiedotteen mukaan Jim Johannson kuoli nukkuessaan kotonaan Colorado Springsissä sunnuntaiaamuna. Hän oli kuollessaan 53-vuotias.

Johannson ehti toimia USA Hockeyn palveluksessa vuodesta 2000 alkaen. Aluksi hän vastasi suhteista kansalliseen olympiakomiteaan sekä kansainvälisiin järjestöihin. Vuosien 2003 ja 2007 välillä hän toimi kiekkotoimintojen johdossa, ennen kuin hän päätyi pestiinsä, jota hän piti kuollessaan.

Yhdysvallat saavutti eri kilpailuissa 64 mitalia, joista 34 kultaista, Johannsonin toimiessa USA Hockeyn palveluksessa.

Johannson oli usein GM:n roolissa niin miesten kuin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hänet oli nimetty samaan pestiin myös ensi kuussa alkaviin olympialaisiin, ja hän oli osaltaan valitsemassa kisoihin matkaavaa joukkuetta.

Pelaajaurallaan Johannson pelasi ammattilaisena IHL:ssä. Hän osallistui nuorten MM-kisoihin kahdesti (1983, 1984) ja olympialaisiin niin ikään kahdesti (1988, 1992). Lisäksi hän pelasi vuoden 1992 MM-kisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle